Focar de COVID-19 la Spitalul de Urgență din Baia Mare

Nouă cadre medicale de la secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare sunt infectate cu SARS-CoV-2, a transmis, vineri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș.

Potrivit CJSU, nouă cadre medicale (asistenți, infirmieri și brancardieri) sunt infectate cu SARS-CoV-2 în secției de oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. A fost testat întreg personalul, respectiv 42 de cadre medicale.

„Dintre acestea, niciun medic din cei șase care își desfășoară activitatea în cadrul secției de oncologie nu este pozitiv”, anunță CJSU MAramureș. Potrivit sursei citate, în secția de oncologie sunt internați 43 de pacienți care au fost testați și se așteaptă primirea rezultatelor de laborator.

Cele nouă cadre medicale confirmate cu COVID-19 sunt asimptomatice

DSP Baia Mare a deschis o anchetă epidemiologică și au fost dispuse măsurile specifice de protecție a personalului angajat. Cele nouă cadre medicale vor fi izolate în spital pentru o perioadă de 14 zile şi vor primi tratament și a fost anunțat Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș pentru a face verificări cu privire la respectarea normelor de protecția muncii în spital, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel