Focar de COVID-19 la primăria din Timișoara: S-a început efectuarea dezinfecției

Dominic Fritz are COVID-19
Dominic Fritz are COVID-19

Un nou focar de coronavirus a apărut chiar în cadrul primăriei Timișoara. Reprezentanții instituției au spus că s-a început procesul de dezinfecție.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a inclus în lista focarelor active Primăria Municipiului Timișoara, pentru care raportează 6 cazuri confirmate, dar și Primăria Comunei Giarmata, unde sunt 5 cazuri confirmate. Șapte focare sunt active în prezent în Timiș, iar ultima raportare atribuie județului 385 de noi cazuri de infectări.

Focarul din primărie e la Direcția de Drumuri, condusă de Culiță Chiș

Cel puțin șase cazuri au fost confirmate cu coronavirus în Primăria Timișoara, toate în Direcția Generală de Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități. Starea angajaților infectați cu SARS-CoV2 nu este gravă, unii dintre ei au simptome, dar moderate, în timp ce alții sunt asimptomatici.

Reprezentanții primăriei ar fi aflat de focarul din instituția de pe C.D. Loga în momentul în care DSP Timiș a transmis raportul zilnic cu privire la focarele de coronavirus. Specialiștii în sănătatea publică au început ancheta epidemiologică și testarea angajaților. Până când vor veni rezultatele, toți angajații Direcției de Drumuri lucrează de acasă.

„S-a început efectuarea dezinfecției atât în birourile Direcției Tehnice, cât și în alte birouri din cadrul instituției care au colaborat, în ultima perioadă, cu angajații direcției tehnice. Activitatea în birouri a fost oricum redusă datorită zilelor libere de sărbători și ca urmare a reorganizării muncii celor 600 de angajați, în ture și în sistem telemuncă”, au transmis oficialii primăriei. Focarul urmează să fie stins în 14 zile numai în cazul în care nu va mai fi identificat vreun angajat pozitiv, potrivit Tion.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel