Focar de COVID-19 la centrele DGASPC Neamţ

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Două focare de infecţie cu noul coronavirus au fost depistate în judeţul Neamţ, după ce au fost testaţi atât angajaţii, cât şi cei care beneficiază de serviciile celor 39 centrele publice şi private din judeţ, iar, în total, 186 au fost confirmate COVID-pozitiv.

Cea mai gravă situaţie este la Păstrăveni, unde au fost testate 387 de persoane.

„Au fost primite 361 de rezultate din care 167 pozitive – 67 salariaţi şi 100 de beneficiari. Salariaţii COVID pozitivi, aflaţi în izolare preventivă la domiciliu, au fost internaţi, iar familiile au fost plasate în izolare la domiciliu", a anunţat DSP Neamţ, într-un comunicat de presă.

Salariaţii care sunt la serviciu şi sunt pozitivi, pentru că sunt asimtopmatici, vor rămâne în carantină acolo şi vor îngriji persoanele internate în acel centru care sunt și ele confirmate COVID pozitivi.

„Beneficiarii sunt asimptomatici, conform examinării clinice efectuate de către o echipă de medici infecţionişti. Datorită patologiei de fond şi a nevoilor de îngrijire şi supraveghere permanentă vor rămâne în centru şi vor fi monitorizaţi de către personalul de specialitate. ", mai susţin reprezentanţii DSP Neamţ.

Atât angajaţii, cât şi cei care sunt internaţi în acel centru vor fi izolaţi cu ajutorul unor circuite.

Cel de-al doilea focar este la Centrul rezidenţial pentru copili cu dizabilităţi din Piatra Neamţ, unde lucrează şi locuiesc 105 persoane.

„A fost testat tot personalul şi toţi beneficiarii. Au fost primite 96 de rezultate din care 19 pozitive, pentru șase salariaţi şi 13 tineri. Personalul a fost internat în spital în vederea izolării şi tratării.", potrivit comunicatului DSP Neamţ.

Tinerii care au fost depistaţi pozitivi au fost izolaţi într-un pavilion separat al centrului, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel