EXCLUSIV  Focar de COVID-19, ascuns de ochii DSP-ului? Strigăt de ajutor dintr-o firmă germană. Cum răspunde compania - UPDATE

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Caz incredibil la un depozit din Bolintin Deal, județul Giurgiu, acolo unde o companie care și-ar fi testat mai mulți angajați pentru coronavirus, ar fi descoperit că trei dintre aceștia sunt infectați. Informația n-a ajuns însă și la DSP. De ce să-i ”alerteze degeaba”? 

Un cititor DC News ne-a transmis că angajații infectați cu coronavirus au intrat în contact și cu alți colegi, iar șeful de depozit i-ar fi amenințat că, dacă situația ajunge în public, vor fi dați afară. Mai mult, DSP Giurgiu nu a fost anunțat despre această situație. 

”Sunt angajat al firmei Kuehne Nagel din Bolintin Deal. Pe data de 29 iulie au fost chemați la testare COVID-19 20 de angajați. După aceste teste, au fost descoperiți trei angajați pozitivi de Covid-19. Aceștia au venit și la muncă două zile în timp ce știau că sunt pozitivi. Acești trei angajați au interacționat cu restul colegilor, iar în acest depozit muncesc aproape 80 de oameni. Astăzi (n.r în cursul zilei de ieri, 03 august 2020) am fost cu toții strânși în interiorul depozitului, într-un loc aglomerat, iar șeful de depozit ne-a comunicat că dacă facem cunoscută această situație vom fi dați afară. Ne-a spus că acei colegi infectați au fost trimiși acasă (după ce au venit și astăzi la muncă) și că nu au de ce să alerteze degeaba DSP-ul. Pe lângă acest lucru, avem șase colegi care locuiesc în Cartojani (Giurgiu). Zona nu mai este în carantină, iar oamenii au fost lăsați să vină la muncă fără să fie testați. Ne este frică pentru viețile noastre. Avem familii și oameni bătrâni acasă.” ne-a spus angajatul companiei. 

Direcția de Sănătate Publică Giurgiu a fost contactată în dimineața zilei de ieri, 3 august 2020, și reprezentanții au precizat că nu au primit nicio informare prin care să se menționeze că există angajați infectați cu COVID-19 la această companie. 

Compania a fost contactată de DCNews, telefonic și prin e-mail. Inițial, ni s-a spus că va reveni un reprezentant cu un telefon. A revenit, pentru a ne transmite că nu ne dă absolut nicio informație, deși este vorba despre siguranța și sănătatea cetățeanului, într-un context pandemic delicat. Astfel, compania nici nu a confirmat, nici nu a infirmat. Ne-a cerut, în schimb, o solicitare oficială, semnată și ștampilată, și ne-a invitat să găsim singuri adresa pe care să o trimitem, deși nu există nicio adresă oficială publică în afara celei de vânzări. Solicitarea a fost trimisă pe adresa publică, iar răspunsul îl vom publica integral de îndată ce vom primi un răspuns oficial. 

UPDATE: 

După trei zile de la solicitarea făcută de către redacția DC News, despre situația de la firma Kuehne Nagel din Bolintin Deal, reprezentanții companiei au făcut precizări în acest caz. 

Compania nici nu a confirmat, nici nu a infirmat, informațiile publicate de DC News, și a precizat că ”nu a existat nici o amenințare la adresa angajaților”. 

Iată declarația integrală: 

”Kuehne + Nagel a luat toate masurile necesare atat  la nivel global cat si local pentru atenuarea riscurilor inca de la izbucnirea pandemiei, urmand reglementarile statului cat si cele interne ale companiei.

Nu a existat nici o amenintare la adresa angajatilor cu privire la a tine ascuns rezultatele testelor efectuate cu atat mai mult cu cat focusul principal al companiei continua sa fie protejarea sanatatii si sigurantei angajatilor, asigurandu-ne astfel ca operatiunile clientilor nostri functioneaza cat mai bine si la parametri normali in aceasta perioada dificila. Am implementat diferite planuri de interventie in toate locatiile noastre, asigurandu-ne astfel ca avem resursele potrivite la momentul si locul potrivit. 

Masurile luate inca de la inceputul pandemiei pentru a diminua pericolul sunt in continuare valabile si respectate:

- Purtarea obligatorie a mastilor si a manusilor in toate locatiile Kuehne+Nagel

- Pastrarea distantei intre angajati

- Dezinfectarea zilnica a spatiilor de lucru la incheierea programului

- Interzicerea intrarii soferilor in depozite - documentele de transport aduse de soferi se lasa intr-un spatiu special amenajat

- Nu au acces in locatii persoanele care prezinta simptomele de infectie respiratorie severa, simptome medicale associate virusului (tuse, dificultati respiratorii)

- Verificarea temperaturii tuturor angajaților se face zilnic, la inceperea programului. Dacă temperatura depaseste 37,5 grade Celsius, angajatul respectiv este trimis acasa si indrumat sa se adreseze medicului de familie

- Instructaj facut angajatilor cu privire la masurile impuse ce trebuiesc respectate

- Testarea periodica a angajatilor cu ajutorul retelei de sanatate privata cu care colaboram si transmiterea rezultatelor catre autoritatile competente.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel