Florin Mituleţu-Buică, despre spotul AEP privind referendumul: Am respectat de fiecare dată legea

Promovarea întrebărilor la referendum se face de către partidele, care se implică în această campanie electorală, nu de către Autoritatea Electorală Permanentă, care în clipurile de informare a cetăţenilor arată doar procedura de vot, a declarat miercuri preşedintele AEP, Florin Mituleţu-Buică. 

Precizările vin în contextul în care CNA ar fi criticat faptul că în spotul AEP legat de referendum nu se menţionează întrebările la care trebuie să răspundă alegătorii. 'AEP a respectat de fiecare dată legea, niciodată la niciun referendum în trecut AEP nu a prezentat conţinutul buletinelor de vot pentru referendum sau pentru europarlamentare. Nu are legătură cu niciun partid politic activitatea AEP', a spus preşedintele AEP, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că intră în atribuţia AEP clipurile de informare a cetăţenilor, dar doar cu privire la procedura de vot, iar cetăţeanul se informează din toate celelalte materiale aflate în spaţiul public sau online.

Întrebat de ce nu există întrebările pentru referendum în clipurile propuse de AEP, el a răspuns: 'Pentru că este un referendum consultativ şi toate aceste lucruri au o acţiune politică şi AEP nu interferează cu acţiuni politice, indiferent că sunt europarlamentare, vorbim de candidaţi, iar în partea cealaltă tocmai că promovarea acelor întrebări se face de către partidele care se implică în această campanie electorală. Instituţiile care sunt implicate în organizarea şi desfăşurarea acestui referendum nu pot să promoveze o întrebare pentru că în primul rând nu a fost consultat când acea întrebare a fost făcută. Nu ne pronunţăm decât atunci când noi suntem consultaţi înainte de a pleca un document sau altul în spaţiul public, de a fi emisă o lege, atunci ne putem pronunţa. În acest caz referendumul şi promovarea întrebărilor se fac de către politicieni, de asta există şi finanţare ca aceşti politicieni să poată promova în mod imparţial'. a spus preşedintele AEP, Florin Mituleţu-Buică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel