Florin Cîțu, după ce rata de infectare în București a scăzut sub 1,5 la mie: Nu avem nicio scuză

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

Florin Cîțu a anunțat din Satu Mare că Bucureștiul scade sub 1,5 la mie, rată de infectare. 

Premierul Florin Cîțu a anunțat că de la ”1 iunie vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zonă”. El a anunțat vestea bună primită, aceea că rata de infectare în București scade astăzi sub 1,5 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă noi relaxări pentru Capitală. Premierul consideră că scăderea ratei de infectare vine ca urmare a succesului campaniei de vaccinare anti-COVID-19. 

”Campania de vaccinare este un succes. Avem dozele necesare și nicio scuză”

”Am primit vestea bună privind Bucureștiul. De astăzi suntem sub 1,5 la mie, ceea ce înseamnă că această campanie de vaccinare este de succes. Vaccinarea este singurul element nou, vedem o scădere semnificativă în toată țara, ceea ce înseamnă că suntem mai aproape de revenirea la normalitate. Avem dozele necesare și nu avem nicio scuză. Pandemia va trece, contează să pregătim resursele pentru ceea ce urmează.” a spus premierul.

”Avem un Guvern și o coaliție puternică”

”După ne vom concentra pe economie, urmează o perioadă importantă pentru România, care trebuie să facă pași importanți în procesul de convergență. Nu avem nicio scuză, avem un guvern și o coaliție puternică” a spus premierul. 

La o rată de infectare sub 1,5 la mia de locuitori, purtarea măștii de protecție va fi în continuare obligatorie în spațiile publice închise și deschise, astfel încât să acopere nasul și gura. Exceptați sunt copiii sub vârsta de cinci ani. Restaurantele, barurile și cinematografele se vor putea deschide la o capacitate de 50%. Vor fi permise și concertele, cu maximum 300 de persoane. 

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spunea luni că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei de COVID sub 1,5 la mia de locuitori. Joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. 

Vezi și: Rata de infectare în București a scăzut sub 1,5 la mie. Ce schimbări intervin

Alin Stoica: ”O ședință a comitetului va fi organizată dacă se va menține această pantă descendentă în următoarele 48 de ore”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel