Alin Stoica: „O ședință a comitetului va fi organizată dacă se va menține această pantă descendentă în următoarele 48 de ore”

Facebook - Alin Stoica
Facebook - Alin Stoica

Prefectul Alin Stoica a menționat că se va organiza o ședință a  Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, dacă se va menține panta descendentă a ratei de infectare. 

„Cred că este un lucru așteptat de toată lumea, și de autorități, și de populație să ajunge la o rată de infectare cât mai mică. Dacă se va menține această rată de infectare sub 1,5 la mie, atunci vom putea vedea și cinematografele și sălile de spectacole deschise la 50% din capacitate, la fel și restaurantele la interior, concerte în aer liber cu până la 300 de participanți sau evenimente drive-in.

Este esențial ca această rată să se păstreze pe următoarele 48 de ore. O ședință a comitetului va fi organizată dacă se va menține această pantă descendentă în următoarele 48 de ore. Nu trebuie să uităm că a fost sărbătoarea de Paște și am văzut mai multă relaxare, mai mult decât de obicei  și trebuie să privim c u atenție dacă nu cumva rata de infectare va crește”, a declarat Alin Stoica pentru România TV. 

Este pentru prima dată când rata de infectare ajunge în Capitală la 1.49 la mia de locuitori. Joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Vezi și: Rata de infectare în București a scăzut sub 1,5 la mie. Ce schimbări intervin

Scenariul galben în Capitală

   

Capitala a intrat în scenariul galben pe 2 mai, când restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut deschide, fără a se depăşi capacitatea de 30%. Circulaţia persoanelor în afara locuinţei a rămas interzisă între orele 22.00 - 5.00. Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 - 21.00. Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.             

Până pe 10 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.066.731 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.015.092 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 620 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.    

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 153 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până pe 10 mai, 29.034 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.     

Starea de alertă a fost prelungită

Raed Arafat a spus că s-a aprobat prelungirea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai 2021. 

„Elemenele de noutate se referă la permiterea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei în data de 13 mai 2021, în intervalul orar 2-5 dimineața, pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă a credincioșilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan”, a zis Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel