Florin Cîțu: Între 4 la mie şi 6 la mie se închid activităţile economice la ora 18:00

Florin Cîțu: Între 4 la mie şi 6 la mie se închid activităţile economice la ora 18:00  / Foto: Guvernul României
Florin Cîțu: Între 4 la mie şi 6 la mie se închid activităţile economice la ora 18:00 / Foto: Guvernul României

Premierul Florin Cîțu a declarat că autoritățile au stabilit ca activitățile economice să se închidă la ora 18:00 acolo unde rata de infectare este între 4 și 6 la mie.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) urmează să reglementeze, miercuri, printr-o hotărâre, măsura ca activităţile economice din anumite domenii să fie închise la ora 18,00 în localităţile unde rata de incidenţă este cuprinsă între 4 şi 6 la mia de locuitori, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu, potrivit Agerpres. 

"Astăzi discutăm o hotărâre CNSU pentru că între 4 la mie şi 6 la mie se închid activităţile economice la ora 18,00 şi atunci trebuie să reglementăm şi acest lucru. Cred că azi dăm hotărârea CNSU şi hotărârea de guvern cred că mâine sau vineri, va fi ceva online.", a precizat Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria. 

Alte reguli când vine vorba despre Congresul PNL

Florin Cîțu a fost întrebat de jurnalişti la Palatul Victoria dacă, în contextul creşterii numărului de bolnavi de COVID din ultimele zile, Congresul PNL se va desfăşura cu 5.000 de oameni într-un spaţiu relativ mic. Congresul PNL se va desfăşura în condiţii de legalitate şi de siguranţă maximă, iar oricine va încerca să îl amâne nu are nicio şansă, a declarat, miercuri, prim-ministrul Florin Cîţu.

"Nu este spaţiu mic, sunt 15.000 metri pătraţi, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană. Dacă vin 5.000 de persoane, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană, va fi cu certificat verde şi centre de testare acolo, deci va fi în condiţii regulamentare. Înţeleg că este şi o recomandare pe care au cerut-o de la cei de la CNSU, va fi organizat în condiţii de legalitate şi de siguranţă maximă Congresul PNL. Oricine încearcă să amâne acest congres nu are nicio şansă", a  fost răspunsul dat de Florin Cîţu.

Reamintim că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.045 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 172 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate  în total 1.165.886 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 35.851 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat în România de la începutul acestei pandemii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel