Florin Cîțu: Este clar, avem un număr în creștere de persoane infectate

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre importanta continuării campaniei de vaccinare anti-COVID.

Campania de vaccinare trebuie să continue, le-a spus Florin Cîțu prefecților: „Trebuie să ne asigurăm că avem capacitate de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru de vaccinare”.

„Este clar, avem un număr în creștere de persoane infectate. Trebuie să fim foarte atenți. Campania de vaccinare trebuie să continue. Trebuie să ne asigurăm că avem capacitate de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru de vaccinare, să oferim oamenilor posibilitatea să se vaccineze exact cum a fost și până acum”, le-a spus Florin Cîțu prefecților într-o videoconferință, potrivit Mediafax.

El le-a mai cerut prefecților să continue campania de informare asupra beneficiilor vaccinării, în special în zonele rurale.

„Toți oamenii trebuie să aibă toate informațiile, toate datele necesare despre vaccinare. (..) Trebuie să continuăm și campania de informare cu beneficiile vaccinării persoanelor sun 18 ani. Trebuie să discutăm cu părinții și să le oferim toate răspunsurile despre vaccinare”, adaugă Cîțu.

Florin Cîțu: Toleranţă zero pentru cei care falsifică certificate de vaccinare



De asemenea, premierul Florin Cîţu a anunţat "zero toleranţă" faţă de cazurile de falsificare a certificatelor de vaccinare, adăugând că trebuie verificată fiecare situaţie de acest tip, relatează Agerpres. Precizările au fost făcute în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, la care participă şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

"Trebuie să verificăm fiecare caz de falsificare a certificatelor de vaccinare. Au fost câteva situaţii şi de aceea trebuie să vă implicaţi direct. Ştiu foarte bine că aţi avut câteva acţiuni. Ştiu de exemplu că azi a fost o acţiune în care au avut loc percheziţii în judeţul Dâmboviţa. Aveţi şi alte cazuri în lucru. Vă felicit pentru acţiunea de astăzi. E foarte important ca oamenii să ştie că avem toleranţă zero pentru cei care falsifică certificate de vaccinare. Cine falsifică un certificat de vaccinare pune în pericol viaţa altei persoane. Este important să stopăm astfel de situaţii şi orice resurse, oricâte aveţi nevoie, trebuie să spuneţi, dar trebuie să oprim aceste reţele imediat", a spus Cîţu.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.470 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 26 de pacienți au murit. 322 de persoane sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel