Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Dr. Cristian Oancea, prima replică de la Timișoara, după ce Florin Cîțu a cerut verificări la ATI COVID. Ar fi scăzut numărul de paturi

Sursa: Guvernul României
Sursa: Guvernul României

Premierul Florin Cîţu a anunţat că are informaţii că la Timişoara ar fi fost scăzut numărul paturilor de la ATI, iar în acest sens i-a cerut ministrului Sănătăţii să facă verificări. 

"I-am atras atenţia (n.r. lui Vlad Voiculescu) că trebuie să ne concentrăm şi pe pandemie, nu doar pe campania de vaccinare, care merge foarte bine, dar vreau să ne concentrăm şi pe pandemie. Am auzit, de exemplu, şi vreau să verificăm dacă este adevărat, că la Timişoara a fost redus numărul de paturi în ATI, ceea ce ar fi foarte grav. Aş vrea să ştiu şi eu acest lucru, dacă este adevărat sau nu şi cred că toţi vrem să aflăm aceste lucruri", a precizat premierul la Palatul Victoria.

"Nu sunt de acord şi nu voi fi de acord cu aşa ceva"



Şeful Executivului a punctat că nu trebuie uitat faptul că România este în continuare în pandemie.

"Trebuie să respectăm toate regulile şi de aceea şi în această hotărâre de guvern pentru prelungirea stării de alertă am introdus o nouă restricţie (privind ora deplasării în afara locuinţei, care fost redusă de la 23,00 la 22,00 - n.r.). Am spus acum câteva luni de zile, când auzeam tot felul de discuţii să eliminăm spitalele COVID sau să reducem numărul de paturi ATI, am spus că nu este momentul, nu sunt de acord şi nu voi fi de acord cu aşa ceva. Dacă la Timişoara s-a întâmplat aşa ceva, aş vrea să ştiu şi de aceea aş vrea să pun această întrebare şi public", a mai declarat Cîţu, conform Agerpres. 

Primele declaraţii de la Timişoara

Medicul Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, este în concediu în această perioadă, dar a răspuns pe scurt solicitării DC NEWS. 

"Nu cunosc declaraţia domniei sale. La noi în spital în ultimele luni am avut constant 12 paturi ATI COVID şi 5 ATI non-COVID", a declarat dr. Cristian Oancea. 

Profesorul Virgil Musta, specialist în boli infecţioase la acelaşi spital, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel