Florin Cîţu, lămuriri privind "dobânda la dobândă" după amânarea ratelor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, vine cu precizări legate de ce se va întâmpla cu dobânda la ratele care vor putea fi amânate.

Florin Cîţu a făcut declaraţii, la finalul şedinţei de luni a Guvernului, cu privire la decizia privind posibilitatea amânării plăţii ratelor bancare. 

"A trebuit să introducem câteva observaţii pentru a clarifica această măsură. Pentru că am văzut foarte multe discuţii în spaţiul public, am vrut să eliminăm orice urmă de îndoială. În ceea ce priveşte ratele la creditele ipotecare pentru persoanele fizice, ştiţi foarte bine că acolo statul garantează 100% dobânda pe o perioadă de cinci ani de zile. Dar pentru că au apărut foarte multe dezbateri, am vrut să fie foarte clar modul în care se face acest lucru.

Astfel, am spus: 'dobânda aferentă perioadei de suspendare se calculează potrivit prevederilor contractului de credit şi reprezintă o crenţă distinctă şi independentă în raport cu celelalte obligaţii din contractul de credit. La această creanţă dobânda este ZERO la sută şi plata de către debitor a acestei creanţe se va face în 60 de rate lunare egale, începând cu luna imediat următoare încheierii perioadei de amânare'", a declarat Florin Cîţu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel