Urmărește emisiunea live


Firea vs. Nicușor Dan, DUBLU STANDARD. Piperea, despre Orban: Abuz în serviciu în formă gravă!

Avocatul Gheorghe Piperea
Avocatul Gheorghe Piperea

Ludovic Orban i-a spus lui Nicușor Dan că acum are încredere să transfere bani de la bugetul de stat către municipalitate pentru ca aceasta să aibă cu ce să plătească subvențiile destinate termoficării centralizate din București. 

Gabriela Firea a cerut, de nenumărate ori, același lucru de la actualul Guvern PNL, dar în zadar. Avocatul Gheorghe Piperea a comentat acest subiect.

”Abuz în serviciu în formă gravă, recunoscut cu emfază, plus trafic de influență - dar cine le mai numără... Orban - “acum am încredere să transfer banii în contul Primăriei, pentru încălzire”.

Deci, până acum nu a transferat banii (care se cuvin comunității locale a Capitalei, n.n.) pentru încălzire, pentru că ... nu a avut încredere. Deși obligația legală a existat, iar banii i-au fost la îndemână. Dar în cine are Orban, acum, încredere, ca să plătească ceea ce i se cuvine de drept Capitalei, măcar pentru încălzire? În cineva pe care l-a impus pe liste și pe scoringurile sts, împreună cu omu’ din deal, cumva? Cei cca un mld lei cuveniți încă de acum un an Capitalei (deci, nu doar celor 18% dintre bucureștenii care au venit la vot și au pus ștampila pe PNL) au stat sub obroc, pentru că așa a vrut Orban, din motive pur politice.

C(i)olac peste pupăză, noul primar declară că apa caldă nu va veni chiar imediat, căci sunt niște “mici” avarii cauzate de întârzierea reparațiilor la țevi ... Timp în care Termoenergetica și Elcen se îndreaptă accelerat către faliment din lipsă de bani, care nu au venit la timp de la primărie pentru că nu au venit la timp de la guvern.

PS Precizez că, în primii trei ani de insolvență a Radet, am reușit să conving primăria să plătească în avans pe câte un an gazul; ruptura și trecerea la faliment au intervenit când guvernul nu a mai virat la timp și integral cota din impozitul pe venitul bucureștenilor, cuvenit primăriei cu titlu de realocare bugetară, care primăriei nu a mai putut face plata subvenției la timp. Cu tot acest hold-up, s-a reușit trecerea afacerii și personalului Radet la Termoenergetica, plus închiderea disputei pe 4 mld lei dintre Elcen și Primărie. Din cauza lui Orban (care își recunoaște cu nonșalanță fapta), Termoenergetica e acum în pragul falimentului, iar disputa de 4 mld lei (bani care ar urma să fie puși în cârca bucureștenilor) se redeschide cu entuziasm destructiv”, a scris Gheorghe Piperea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel