Urmărește emisiunea live


Firea vrea ȘCOLI ÎNCHISE până-n 21 aprilie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, propune Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ până pe 21 aprilie.

"Propun Comitetului naţional pentru situaţii speciale de urgenţă următoarele măsuri: anunţarea suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ până pe data de 21 aprilie, de asemenea, închiderea creşelor şi grădiniţelor. Nu cred că este suficient ceea ce s-a anunţat ieri şi vă spun şi de ce. Dacă elevii şi cadrele didactice vor şti că este - să spunem - o pauză de doar câteva zile, cu siguranţă nu va exista acea mobilizare ca pentru o perioadă mai mare de timp, în sensul predării materiilor online sau video. Fac apel la toţi cei responsabili ca împreună - Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare, primăriile, consiliile locale, conducerile unităţilor de învăţământ - să asigurăm suportul pentru toate unităţile de învăţământ, astfel încât profesorii să poată să predea elevilor în această perioadă pe suport online sau video", a spus Gabriela Firea într-un video, pe Facebook.

"Aceşti copii nu au o igienă ca un adult"

"Am informaţii că şi în Bucureşti şi în alte municipii în care sunt bolnavi de coronavirus sunt în continuare deschise creşe, grădiniţe, chiar şi şcoli. Nu este bine. Aceşti copii nu au o igienă ca un adult. Duc foarte frecvent mâna la gură, la nas, la faţă şi pot să răspândească foarte uşor acest virus de tip nou (...). Există încă sute de persoane care sunt în izolare la domiciliu despre care nu se poate spune în acest moment care va fi rezultatul testului final, după perioada de autoizolare (...). Şcolile în general şi grădiniţele sunt o sursă de răspândire a oricărui virus", a mai spus Firea.

"Angajatorii să permită acestor angajaţi să poată să rămână acasă"

"În ceea ce priveşte situaţia părinţilor care nu sunt înţeleşi la servicu să-şi ia zile libere pentru a sta cu copiii acasă, fac apel atât la Parlament, cât şi la Guvern, să existe reglementări foarte clare prin care angajatorii să permită acestor angajaţi ca în mod legal să poată să rămână acasă, eventual să lucreze de la domiciliu, dar în paralel să poată să supravegheze şi să educe pe cât posibil copiii care trebuie să stea o perioadă mai îndelungată acasă. Nu e o soluţie să-i trimitem rapid după câteva zile la şcoală sau la grădiniţă, încă nu s-a ajuns la vârful acestei epidemii",a spus Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel