Firea: Protonoterapie și spital nou pentru copiii cu cancer

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, la ședința Consiliului Ceneral al Muncipiului București, că va construi două clinici noi pentru copiii bolnavi de cancer. În primul se va face protonoterapie, iar al doilea va fi un spital oncologic cu toate facilitățile. 

Edilul-șef al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, la ședința Consiliului Ceneral al Muncipiului București, că va construi două clinici noi destinate exclusiv copiilor bolnavi de cancer. 

„Așa cum știți, în întreaga lume există o terapie revoluționară, are se aplică în special în cazul copiilor care au cancer, și anume protonoterapia. Este o modalitate non-invazivă și cu riscuri mai reduse pentru pacienți, și care este răspândită în întreaga lume, în ultima perioadă, și se fac investiții serioase, atât din partea Guvernelor, ale marilor orașe", a arătat primarul Gabriela Firea.

Ea are intenția de a construi un astfel de centru de tratament la București.

Premieră pentru Sud-Estul Europei

„Un astfel de centru, care nu există în Sud-Estul Europei nicăieri, se va construi în Municipiul București, în Capitala României, un centru de protonoterapie, Astăzi, practic, noi aprobăm nota conceptuală și acordăm o locație pentru această unitate spitalicească", a anunțat edilul-șef la ședința Consiliului General al Capitalei.

Primarul a explicat că în acest nou centru nu vor fi paturi propriu-zise, ca în orice alt spital, ci copiii bolnavi de cancer vor fi tratați în ambulatoriu.

„Este un tratament revoluționar de luptă împotriva cancerului, în special la copii", a conchis Firea.

Spital oncologic pediatric nou

Nu este singurul proiect pe care-l demarează edilul-șef al Capitalei. Ea a anunțat că va construi un spital oncologic cu 140 de paturi destinat excusiv copiilor bolnavi de cancer, care va avea toate facilitățile moderne.

„Pe locația fostului spital Victor Gomoiu se va construi, după demolarea acestei clădiri foarte vechi, un nou centru de oncologie pediatrică, i-aș spune de excelență în oncologie pediatrică, cu toate funcțiunile necesare. Aici vor fi circa 140 de paturi, iar numărul de pacienți este, în acest moment, după toate statisticile, de 4.000. Nu sunt doar copii din București. Dar așa cum știți, în București se tratează, în spitalele noastre, pacienți din întreaga țară, și nu doar copii, ci și adulți. La momentul actual sunt 140 de paturi în spitalele pediatrice din Capitală. Noi ne dorim să suplimentăm acest număr și să creăm un centru de excelență, pentru că așa cum puteți observa este o diferență foarte mare între aceste 140 de paturi și 4.000 de bolnavi, 4.000 de copii pe an", a subliniat primarul.

Acest nou spital ar urma să aibă secții de hematologie și ortopedie oncologică, camere sterile pentru transplant medular, compartiment de îngrijiri paliative, cabinet pentru consultații de specialitate, bancă de țesuturi și organe, dar și spații de cazare pentru părinții micuților bolnavi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel