Finlanda a descoperit o metodă REVOLUȚIONARĂ de detectare a COVID-19. Acuratețea este de aproape 100%

Autoritățile finlandeze au demarat un nou proiect pilot de testare a coronavirus. Acesta are o acuratețe de aproape 100%.

Aeroportul din Helsinki folosește câini special dresați pentru a detecta coronavirus. Cercetătorii care conduc schema pilot din Helsinki spun că animalele pot identifica virusul în câteva secunde. Astfel, patru câini au început deja să lucreze într-un proiect pilot pe aeroportul din Helsinki, Cercetătorii finlandezi speră că vor oferi o metodă alternativă ieftină, rapidă și eficientă de testare a virusului.

Ce au spus inițiatorii experimentului?

„Un câine este capabil să detecteze prezența coronavirusului în decurs de 10 secunde și întregul proces durează mai puțin de un minut. Dacă funcționează, s-ar putea dovedi o metodă bună de monitorizare și în alte locuri“, a declarat Anna Hielm-Björkman de la Universitatea din Helsinki.

În același timp, un studiu francez publicat în iunie a concluzionat că există „dovezi foarte mari” conform cărora mirosul de transpirație al persoanelor infectate cu COVID-19 era diferit de cel al celor care nu aveau virusul iar câinii ar putea detecta această diferență, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel