Finanţele vor transfera către CEC 900 milioane lei pentru capitalizare,după ce vor primi acceptul CE

Ministerul Finanţelor va transfera către CEC o sumă de 900 de milioane de lei pentru capitalizarea instituţiei imediat ce va primi acceptul Comisiei Europene, a anunţat marţi, la Palatul Victoria, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

'Noi am prins în bugetul pe 2019 undeva la 900 de milioane de lei pentru a capitaliza această bancă românească (CEC, n.r.) şi deja Ministerul Finanţelor a trimis Comisiei Europene solicitarea pentru acceptul acestei capitalizări. Imediat ce acest accept vine de la Comisie, Ministerul de Finanţe transferă această sumă către CEC pentru a creşte activitatea CEC în piaţă', a precizat Eugen Teodorovici la finalul şedinţei de Guvern.

Întrebat care au fost motivele pentru care nu a mai fost prelungit mandatul lui Radu Gheţea în fruntea CEC, Teodorovici a răspuns că a fost o decizie a Ministerului Finanţelor iar motivele pot fi multe. 'A fost decizia Ministerului de Finanţe. Suntem acţionari, suntem proprietarii acestor două bănci de stat: CEC şi Eximbank. Schimbările se fac de-a lungul vieţii sau de-a lungul timpului din foarte multe motive. Poate fi un cumul de motive, poate fi unul singur. Există o reînnoire pentru unii dintre colegii din CA pentru o anumită perioadă şi, la fel, pentru o anumită perioadă este şi preşedintele CA-ului numit în funcţie. Eu aştept de la CEC foarte mult.

Mediul economic, în special, aşteaptă de la cele două bănci ale statului un sprijin adevărat. Sunt banii statului în aceste două bănci iar ele trebuie să funcţioneze în baza regulilor de piaţă. Mai sunt multe lucruri de schimbat în bine la ambele instituţii bancare', a precizat ministrul Finanţelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel