Finanţări de 350 milioane euro pentru spitalele Covid

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Finanțări pentru spitalele COVID-19: Au fost depuse 16 proiecte în valoare de 71,6 milioane euro.

Ministerul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a prezentat în ședința de Guvern de ieri informații despre contractarea fondurilor destinate spitalelor din rețeaua COVID-19. Finanțările, în valoare de 350 milioane euro, sunt asigurate prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare. În cadrul apelului spitalele pot deconta retroactiv cheltuielilor realizate începând cu 1 februarie 2020.

„În cadrul apelului POIM au fost depuse deja 16 cereri de finanțare în valoare de 71,6 milioane euro. Evaluarea proiectelor depuse a început imediat și estimăm că primele 10 cereri de finanțare vor fi semnate la mijlocul acestei luni. Remintesc că am lansat acest apel de proiecte, așa cum am promis, la data de 15 mai. Suplimentar, managerii spitalelor beneficiază de asistența angajaților MFE pentru a depune cât mai repede proiectele în sistemul informatic MySMIS”, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Alte 95 de cereri de finanțare se află în pregătire și urmează să fie transmise spre evaluare în perioada imediat următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel