Filmmaker Mode. UHD Alliance şi unii producători de electronice de consum pregătesc implementarea, pe noile televizoare, a funcţiei 'Filmmaker Mode'

UHD Alliance (UHDA), împreună cu lideri din domeniul electronicelor de consum, cu studiourile de la Hollywood şi membri ai comunităţii de cineaşti, anunţă lansarea unei colaborări pentru implementarea unui nou mod de vizualizare a filmelor şi serialelor. 

Denumită 'Filmmaker Mode', funcţia va permite privitorilor să se bucure de o experienţă cinematică atunci când urmăresc filme la televizorul UHD, dezactivând toate funcţiile de post-procesare (de exemplu, liniarizarea mişcării), astfel încât filmul sau emisiunea tv să fie redate exact aşa cum a intenţionat realizatorul, păstrându-se astfel rapoartele de aspect corecte, culorile şi viteza cadrelor. Potrivit unui comunicat de presă al Panasonic, membră a Alianţei, până la ora actuală, LG Electronics, Panasonic şi Vizio şi-au exprimat interesul şi sprijinul pentru 'Filmmaker mode', în sensul de a implementa funcţia pe noile dispozitive, astfel încât să ajungă şi în spaţiul casnic.

Produsele specifice şi planurile de implementare vor fi anunţate de către fiecare companie, la momentul oportun. Televizoarele actuale folosesc funcţii avansate de procesare video pentru a oferi consumatorilor o gamă variată de opţiuni pentru vizualizarea diverselor tipuri de conţinut, de la sport la jocurile video. 'Spre deosebire de unele moduri de vizualizare în care utilizatorului i se cere să intre în unul sau mai multe meniuri pentru a identifica şi selecta anumite opţiuni, 'Filmmaker Mode' se va activa fie automat, fie prin metadatele încorporate în conţinut, fie printr-un singur buton care permite consumatorului să activeze 'Filmmaker Mode' fără a trebui să navigheze prin mai multe niveluri de meniu. În plus, pentru a identifica uşor afişajele care redau conţinut în Filmmaker Mode, numele şi setările vor fi evidenţiate la diversele firme de televizoare', notează sursa citată.

UHD Alliance, care numără aproape 40 de companii membre, este o coaliţie globală formată din studiouri de divertisment de top, producători de echipamente electronice de consum, distribuitori de conţinut şi companii tehnologice, aliate pentru a încuraja crearea unui ecosistem care să realizeze şi să promoveze următoarea generaţie a platformei premium de divertisment la domiciliu. Membrii comitetului de conducere al Alianţei sunt manageri de la: Dolby Laboratories, Panasonic Corporation, Samsung Electronics, Technicolor, Universal Pictures, Warner Bros. Entertainment şi Xperi Corporation. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel