Filipine a vaccinat armata cu serum ILEGAL anti-COVID-19. Congresul cere anchetă, președintele se opune

Vaccin
Vaccin

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a permis vaccinarea personalului militar din subordinea sa cu produse iegale. Congresul statului cere o anchetă în acest sens, dar șeful de stat de la Manila se opune.

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că nu va permite membrilor echipei sale de securitate să fie anchetați, la inițiativa Congresului statului, pentru utilizarea unui vaccin neautorizat, avertizând legiuitorii cu privire la o „criză”, dacă vor continua cu o investigație. Acesta a îndemnat echipa de securitate să ignore convocările din partea Congresului, adăugând că soldații au fost vaccinați pentru a se proteja pe ei, dar și pentru a-l proteja pe el.

"Va fi o mică criză. Sunt pregătit să-mi apăr soldații. Nu voi permite ca aceștia să fie brutalizați în audieri", a spus președintele într-un briefing televizat.

Președintele a permis vaccinarea ilegală a mii de cetățeni

Secretarul pentru sănătate, Francisco Duque, a declarat la începutul zilei că agenția sa va investiga modul în care vaccinurile neautorizate COVID-19 au fost administrate echipei de securitate a lui Duterte și, respectiv, mai multor mii de cetățeni chinezi. Administrația pentru Alimente și Medicamente lucrează cu anchetatori guvernamentali și oficiali vamali pentru a cerceta intrarea și utilizarea ilegală a vaccinurilor neînregistrate.

Lansarea inegală a vaccinurilor din întreaga lume ridică îngrijorări cu privire la potențialul de apariție a piețelor negre. Filipine, care are al doilea cel mai mare număr de infecții din Asia de Sud-Est, își propune să asigure cel puțin 80 de milioane de vaccinuri de la produse farmaceutice, inclusiv AstraZeneca Plc., Novavax Inc. și Pfizer Inc., cu oferte așteptate luna aceasta și livrări până în al doilea trimestru, informează GulfNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel