Fetiță de 5 ani, vindecată de Covid-19 la Alba. Alți 7 pacienți au fost externați

O fetiță de numai 5 ani a fost externată din Spitalul Județean Alba după ce s-a vindecat de noul coronavirus. 

În cursul zilei de duminică şi luni, 24 şi 25 mai 2020, un număr de 8 pacienţi, internaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, au fost declaraţi vindecaţi de COVID-19 şi au fost externaţi, după ce rezultatele a două teste consecutive în cazul acestora au ieşit negative.

”Cel mai tânăr pacient vindecat este o fetiţă în vârstă de 5 ani, iar cel mai vârstnic o femeie de 63 de ani. Cei 8 pacienţi externaţi (4 de sex feminin şi 4 de sex masculin) locuiesc în comuna Noşlac (3), oraşul Ocna Mureş (3) municipiul Sebeş (1), comuna Şpring (1). În total, de la începutul evoluţiei pandemiei şi până în prezent, la secţia de boli infecţioase a SJU Alba Iulia au fost vindecaţi de COVID-19 un număr de 52 de pacienţi, majoritatea cu forme uşoare şi medii, respectiv cu evoluţie favorabilă la tratamentul administrat”, se arată într-un comunicat de presă. 

Situația Covid-19 în județul Alba 

De asemenea, de la începutul evoluţiei pandemiei şi până în prezent, la secţia de boli infecţioase au fost internaţi 179 de pacienţi suspecţi de COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Rezultatele analizelor de laborator la 93 dintre ei au ieşit pozitive, în vreme ce în cazul celorlalţi 86 de pacienţi rezultatele au ieşit negative, infirmând astfel prezenţa virusului.

Dintre cei 97 de pacienţi pozitivi, 52 au fost declaraţi vindecaţi, iar 30 au fost transferaţi la unităţi sanitare din Blaj (13), Aiud (15) şi Sibiu (2). În prezent, la secţia de boli infecţioase se află internaţi 15 pacienţi confirmaţi cu COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel