Femeie cu AVC, plimbată două zile între spitale, de teama coronavirusului. UPDATE: Reacție OFICIALĂ

O femeie care ar fi suferit un accident vascular cerebral ar fi fost plimbată între spitale, după ce medicilor le-a fost teamă că ar putea fi infectată cu coronavirus.

Femeia a fost găsită de fiica ei, prăbușită în casă. Ambulanță a transportat-o la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde medicii au observat că pacienta avea și febră.

De teama unei posibile infectări cu coronavirus, au transferat-o la spitalul din Medgidia, transformat în unitate medicală pentru pacienții cu Covid-19. A doua zi de dimineață, rezultatul testului pentru COVID-19 a ieșit negativ. Astfel, femeia a fost, din nou, transferată la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

"Medicii au pierdut ore importante"

"Am stat cu orele în Urgență, alături de alte zeci de aparținători aflați în situația mea, așteptând să ne zică cineva ceva. Parcă sunt inumani. Când întrebai pe cineva ceva, primeai doar dispreț. Oare e așa de greu să pună spitalul o persoană care să ofere informații despre starea pacienților? Timp de aproape 10 ore, nu am știut ce se întâmpla cu mama. Suferise un AVC, era grav, dar nimeni nu spunea nimic.

Și acum, după două zile de la accident, nu știu mare lucru. O asistentă mi-a spus că ar fi ieșit din comă, dar nimic mai mult. Cât de grav e, e pe tratament, a fost sau va fi operată, rămâne cu sechele, nimic! Însă, cel mai revoltător este că medicii au pierdut ore importante în a interveni. Din câte am înțeles, în cazul AVC este vitală intervenția urgentă imediat după producerea accidentului pentru a salva viața și pentru a reduce afectarea creierului. Mama a fost plimbată timp de aproape două zile între spitale fiindcă medicilor le era friică să nu aibă COVID", a declarat fiica femeii pentru constantadeazi.ro.

UPDATE - Reacție OFICIALĂ

"Pacienta a fost adusă la UPU, investigată clinic și paraclinic. Potrivit rezultatului CT, nu există afecțiuni neurologice. Tot în urma examinării CT, s-a stabilit suspiciunea de COVID-19, motiv pentru care a fost redirecționată către Spitalul Municipal Medgidia. Pentru că rezultatul testului COVID a fost negativ, pacienta a fost transferată la SCJU Constanța, unde se află internată și în momentul de față. Facem mențiunea că pacienta are stare generală bună, este conștientă, colaborantă, nu are nicio afecțiune neurologică, fiind în tratament pentru patologie de boli interne”, au transmis reprezentanții Spitalului Judeţean Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel