Femeie bătută pe stradă de poliţişti pentru că nu purta mască. S-a deschis o anchetă

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

IPJ Arad a anunţat că a deschis o anchetă după ce mai mulţi agenţi au fost acuzaţi că au agresat o femeie care nu purta mască pe stradă. 

Incidentul ar fi avut loc pe o stradă din comuna Buteni, în cursul zilei de miercuri.

"Poliţiştii oraşului Sebiş au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că, pe raza localităţii Buteni, o femeie ar fi fost agresată de poliţişti. La faţa locului a fost solicitat un echipaj SMURD, care a preluat o femeie de 50 de ani, aceasta fiind transportată la spitalul orăşenesc Ineu în vederea acordării de îngrijiri medicale. În continuare se vor efectua cercetări în vederea stabilirii stării de fapt, audierii persoanelor în cauză şi luarea măsurilor legale care se impun. Până la această oră nu a fost depusă nicio plângere", a transmis IPJ Arad în noaptea de miercuri spre joi.

Într-un clip video postat pe Facebook apare o femeie leşinată pe stradă, iar mai mulţi localnici încearcă să ajute victima. Într-un al doilea clip se vede cum femeia este preluată de un echipaj SMURD pentru a fi transportată la spital, scrie Agerpres.

În filmare, martorii afirmă că "Poliţia de la Sebiş a bătut-o" pentru că "a prins-o pe drum fără mască". 

De la 1 iunie s-ar putea renunţa la mască în aer liber

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că Guvernul va propune ca de la 1 iunie să se renunţe la purtarea măştii în aer liber. 

„Purtarea măștii în spațiile deschise neaglomerate este un aspect, o situație în care riscul de transmitere este redus și probabil aceasta va fi una dintre primele măsuri de relaxare care vor fi propuse de Guvern. Spațiul deschis înseamnă în aer liber, probabil va fi mai greu de definit neaglomerat, dar poate că am recomanda mai multă precauție și purtarea măștii în care se desfășoară evenimente cu mulți spectatori, acolo nu mai putem vorbi de a merge relaxați și de a renunța la mască, la evenimentele sportive, acolo clar (…) sau în stațiile de autobuz, dacă sunt aglomerate", a precizat Ioana Mihăilă. 

VEZI ŞI Ioana Mihăilă: Guvernul va propune eliminarea purtării măştii în aer liber

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel