Femeia suspectă de infectare cu tulpina Omicron are schema completă de vaccinare

Foto Pexels
Foto Pexels

Persoana suspectă de infectare cu tulpina Omicron din județul Brașov este o femeie în vârstă de 48 de ani, revenită din Africa de Sud.  

Potrivit Prefecturii Brașov, este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani, repatriată marți, 30 noiembrie, din Africa de Sud. La testarea realizată pe aeroport, aceasta a avut rezultat pozitiv pentru SARS-CoV-2.

Femeia a fost preluată de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov și transportată în condiții conforme protocolului la domiciliul din județul Brașov, unde a intrat în izolare, aflându-se sub o monitorizare strictă.

„Persoana confirmată pozitiv este vaccinată cu schemă completă și până în acest moment nu a dezvoltat simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2. Proba recoltată la intrarea în țară a fost trimisă pentru secvențiere genomică la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino din București”, a transmis Prefectura.

Alte două persoane din județele Maramureș și Vaslui, repatriate din Africa de Sud, sunt de asemenea suspecte de infectare cu tulpina Omicron.

VEZI ȘI: 1.149 de noi cazuri de Covid și 66 de decese, raportate în ultimele 24 de ore în România

Potrivit GCS, până joi, în România au fost înregistrate 1.781.957 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 10.366 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.691.356 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.149 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 18 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 169 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până joi, 56.684 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 66 de decese (33 bărbați și 33 femei), din care 8 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu și Timiș. Unul dintre decese este al unui pacient infectat în Franța și raportat de DSP Timiș.

Dintre cele 66 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, unul la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 la categoria de vârstă 60-69 ani, 17 la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 la categoria de vârstă peste 80 ani.

62 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 4 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități.

Au fost raportate 8 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Arad, Bacău, Mureș, Neamț, 6 în luna octombrie 2021 și 2 în luna noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 58 de decese.

Din totalul de 66 de pacienți decedați, 56 erau nevaccinați și 10 vaccinați. Cei 10 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 60-69 ani și peste 80 de ani. 9 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.934. Dintre acestea, 1.076 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.076 pacienți internați la ATI, 100 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 110 sunt minori, 102 fiind internați în secții și 8 la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel