Urmărește emisiunea live


Favipiravir, disponibil în ambulatoriu. Ministerul Sănătăţii, veşti importante pentru pacienţii COVID-19

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Medicamentul Favipiravir va fi disponibil în ambulatoriu, a anunţat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila. 

„Înseamnă o degrevare a sistemului spitalicesc”, a explicat ministrul care a adăugat faptul că medicamentul nu are autorizație de punere pe piață și nu poate fi pus pe lista medicamentelor compensate.

Până în prezent, pentru acest medicament, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România a realizat o evaluare în baza căreia a emis o autorizaţie pentru nevoi speciale valabilă în România și în baza căreia se permite administrarea în unitățile sanitare, sub supraveghere medicală, având o utilizare restrictivă.

Potrivit MS, în India, țara de proveniență, FAVIPIRAVIR are un aviz temporar pentru fabricaţie şi comercializare obținut în urma unui proces de evaluare accelerată și conditionată de multiple cerințe și care nu poate fi asimilată cu o autorizație de punere pe piață emisă în acord cu legislația europeană în vigoare.

Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu corornavirus în prima săptămână de boală, scrie Mediafax.

Şi Andrei Baciu anunţase că medicamentul va fi disponibil 

“După discuțiile avute cu specialiștii din Comisia de boli infecțioase și conducerea Agenției Naționale a Medicamentului, vom studia posibilitatea eliberării acestui medicament în ambulatoriu prin farmaciile de circuit închis din cadrul spitalelor, gratuit, numai cu prescripție medicală și cu urmărirea bolnavului pe parcursul tratamentului de către medicul de familie",  a declarat dr. Andrei BACIU, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat  a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul coronavirus în prima săptămână de boală. 

Favipiravir este inclus în protocolul de tratament al infecției cu SARS-Cov-2, încă din martie 2020 în mai multe țări și din aprilie în România, și este un antiviral care poate fi administrat în primele zile de boală, pentru a preveni cazurile complicate şi spitalizarea.

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a declarat la Digi24 că acest medicament nu a fost niciodată disponibil în farmacii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel