Fauci, despre varianta Delta a coronavirusului: Cea mai mare ameninţare

Varianta Delta a devenit dominantă la nivel global, a declarat vineri un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Anthony Fauci spune că vaccinurile autorizate în Statele Unite, inclusiv cel de la Pfizer / BioNTech, sunt eficiente împotriva noii variante a COVID-19.

Varianta Delta a noului coronavirus, descoperită pentru prima dată în India, este cea mai mare ameninţare la adresa eforturilor Statelor Unite de a eradica COVID-19 la graniţele sale, a declarat marţi expertul american în boli infecţioase, dr. Anthony Fauci, relatează Reuters.

„Transmisibilitatea este fără îndoială mai mare la varianta Delta decât varianta originală a COVID-19”, a spus Fauci, adăugând că este „asociată cu o severitate crescută a bolii".

Varianta Delta a devenit dominantă la nivel global, a declarat vineri un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Fauci a spus că vaccinurile autorizate în Statele Unite, inclusiv cel de la Pfizer / BioNTech, sunt eficiente împotriva noii variante a COVID-19.

„Avem instrumentele, aşa că hai să le folosim şi să stingem focarul", a spus Fauci. Statele Unite nu îşi îndeplinesc obiectivul de a vaccina 70% dintre adulţi până pe 4 iulie şi vor avea nevoie probabil de câteva săptămâni suplimentare pentru a atinge ţinta respectivă, a declarat Jeffrey Zients, consilierul senior al Casei Albe COVID-19.

Acesta a adăugat că se aşteaptă ca 70% dintre adulţii peste 27 de ani să primească cel puţin o doză până pe 4 iulie. Varianta Delta a dus la apariţia unui focar sever de COVID-19 în India în aprilie şi mai, care a copleşit serviciile de sănătate din ţară şi a ucis sute de mii de persoane, transmite Mediafax.

Vaccinurile Pfizer şi AstraZeneca sunt eficiente împotriva tulpinii Delta a coronavirusului

Studiu: Varianta Delta a coronavirusului poate fi neutralizată dacă persoanele s-au imunizat cu schema completă a serurilor Pfizer-BionTech şi AstraZeneca-Universitatea Oxford.

Secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreşedintele CNCAV, a anunţat, pe Facebook, că un studiu britanic publicat în revista medicală „The Lancet” arată că persoanele imunizate în schemă completă cu serurile Pfizer-BionTech şi AstraZeneca-Universitatea Oxford au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta a noului coronavirus. De asemenea, Andrei Baciu a precizat că, în România, au fost depistate deja 35 de persoane infectate cu varianta indiană a SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel