EXCLUSIV  FALSA impresie cu coronavirusul. ȚEAPĂ pentru românii care se cred ”NOROCOȘI”

Probabil ați văzut români peste tot pe afară chiar dacă este pandemie. Imaginile din piețe, supermarketuri, străzi, autobuze sunt cele pe care le știam și înainte de pandemie. Este destul de aglomerat ca și când nimic nu s-a schimbat în România și în lume.

Pe undeva, la nivel superficial, este de înțeles că unii oameni nu cred că nu există coronavirus. Sigur i-ați auzit pe mulți spunând: ”Uite ce aglomerate sunt autobuzele! Uite câți oameni se plimbă pe stradă! Uite ce trafic infernal! Am fost la piață și am luat doar legume, nu și Covid-19. Nu există coronavirusul! Dacă exista, la cât e de aglomerat, aveam și noi. Dacă există, nu se ia atât de ușor!”.

Atâta timp cât stai în aglomerație și nu pățești nimic, tinzi să crezi că nu există Covid-19. Dar totul ține de ”noroc”. Evident că dacă dintr-un grup de persoane, niciunul nu are coronavirus, nu ai cum să te infectezi, dar atenție! În absolut orice moment poate apărea un asimptomatic care transmite boala.

Este suficient ca o persoană să fie infectată și să rupă lanțul de ”noroc” al infectării. Este ca la loterie. Faptul că ai fost la piață și mișuna lumea pe acolo, iar tu nu ai luat coronavirus nu înseamnă nimic. Sau înseamnă că ai avut noroc că nu ai întâlnit nicio persoană purtătoare a virusului. Dar nu te poți baza pe noroc în pandemie cu un virus care poate să nu dea simptome tuturor persoanelor infectate.

Așa că de aceea este foarte important să respectăm regulile de distanțare socială. Nu știi niciodată cine îți suflă în ceafă la supermarket, în autobuz, la coada de la farmacie sau în ce taxi te urci cu un șofer care nu respectă nicio recomandare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel