EXCLUSIV  FALS triumf în România. De ce marea victorie cu testele rapide nu e, de fapt, mare lucru

Începând de joi, vor fi distribuite primele teste rapide pentru depistarea COVID-19 în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor. Mulți anunță această informație ca pe mare victorie, dar realitatea este alta, după cum a explicat jurnalistul Val Vâlcu.

Când vine pacientul pe targă la spital, testele rapide ajută pentru a afla unde trebuie să fie dus: în secție sau la izolare. Dacă mergi la privat, stai în  camera de așteptare, ți se face face testul, dacă e nevoie de operație, te operează, iar medicii rămân, la rândul lor, în izolare câteva ore și stau cu toții până vin rezultatele.

Testele rapide reduc acele 5-6 ore la zece minute de așteptare. Aceasta este ideea. În farmacii nu se găsesc și sunt aduse doar în marile spitale. Acest lucru înseamnă așadar că sunt foarte puține și abia ajung pentru pacienți. N-ar trebui să avem niciun sentiment de triumf întrucât în Slovacia s-au folosit aceste teste pentru toată lumea, pe stradă. Acolo au fost testate câteva milioane de oameni într-un weekend, iar noi ne bucurăm că au ajuns câteva zeci de mii de teste în spitale.

Aceste teste sunt pentru cei care prezintă simptomatologie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel