FACIAS anunță un drept CÂȘTIGAT pentru cadrele militare

Cadrele militare active pot beneficia acum de concediu medical de îngrijire a copilului bolnav, încadrat în grad de handicap până ce acesta împlinește 18 ani.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat neconstituționalitatea preverilor legale care nu ofereau posibilitatea cadrelor militare în activitate de a beneficia de concediu medical de îngrijire a copilului bolnav încadrat în grad de handicap până la vârsta de 18 ani, ci doar până la vârsta de 7 ani. De acest drept beneficiau doar anumiți funcționari, dar nu și cadrele militare în activitate.

Cu această situație s-a confruntat și dl. Corneliu Moroi, cadru militar în cadrul I.S.U. Neamț, care, în luna august 2017, a sesizat instituțiile abilitate cu privire la dreptul de a beneficia de concediu medical pentru îngrijirea copilului încadrat în grad de handicap grav în condiţiile prevăzute de legea în vigoare. Solicitarea sa a fost însă refuzată de autoritățile care au invocat baza legală în vigoare.

FACIAS a readus zâmbetul pe fața copilului

FACIAS a venit în sprijinul domnului Moroiu și, implicit, a tuturor celor aflați în acesată situație, sesizând neconstituționalitatea acestor prevederi. Curtea Constituțională a României a constatat, cu unanimitate de voturi, faptul că dispozițiile art. 61 din O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate și ale art. 15 alin. (2) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare sunt neconstituționale.

Astăzi cadrele militare în activitate pot beneficia de concediu medical de îngrijire copil bolnav, încadrat în grad de handicap până la vârsta de 18 ani.

Extrem de fericit, Corneliu Moroiu a transmis că FACIAS a fost cea care a readus zâmbetul pe fața copilului său și, totodată, că acum a înțeles rolul benefic al ONG-urilor care se ocupă real de problemele cetățenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel