Facebook a interzis anunțurile cu măști de protecție. Vânzătorii găsesc alte metode

Săptămâna trecută, Facebook a anunțat că va interzice „temporar" vânzarea de măști de protecție pe Marketplace „în următoarele zile", în timpul epidemiei de coronavirus.

Săptămâna trecută, Facebook a anunțat că va interzice „temporar" vânzarea de măști de protecție pe Marketplace „în următoarele zile", în timpul epidemiei de coronavirus, conform The Verge. Însă, la începutul săptămânii, anunțurile cu măști medicinale, unele având niște prețuri exorbitante, au continuat să împânzească platforma.

Unele anunțuri pe Marketplace aveau doar câteva ore, iar altele erau în funcțiune de zile întregi. The Verge a reușit să găsească măști medicinale peste tot în SUA, iar unii vânzători se ofereau să le trimită în țară, pentru un cost adițional. Articolele erau vândute cu prețul între echivalentul a 3 lei și a 4.000 lei bucata. „Nu ține garda jos atunci când cineva tușește lângă tine", a transmis un vânzător din Kansas City, Missouri. „Ultimele din oraș".

Exploatarea unei urgențe

„Stocurile sunt limitate, prețurile sunt crescute, iar noi suntem împotriva celor care exploatează această urgență de sănătate publică", a transmis săptămâna trecută Adam Mosseri, directorul Instagram, companie deținută de Facebook.

Atunci când utilizatorii caută „coronavirus" pe Marketplace, nu există anunțuri. Însă, măștile pot fi găsite cu „n 95", n 95 mask", „CoVid-19" sau „face mask". Facebook folosește o combinație de sisteme automatizate și raportări ale utilizatorilor pentru a șterge anunțurile.

„Am dedicat un canal pentru autoritățile locale pentru a distribui anunțuri pe care le consideră ilegale", a transmis Facebook, într-o postare pe blog. Facebook a adăugat că își va actualiza politica privind interzicerea, pe motiv că firma a detectat multe moduri în care oamenii se feresc de măsuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel