FABRICĂ de consumabile medicale în România. Virgil Popescu: Discutăm toate scenariile

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vorbit despre fabricarea în România a consumabilelor medicale precum măști și dezinfectanți, dar și despre posibilitatea construirii unei fabrici destinate acestui lucru, chiar și pe termen scurt. 

"Contează să existe solidaritate și bunăvoință și am găsit asta din partea mai multor producători. Eu sunt optimist că vom reuși să producem săptămâna viitoare sau la sfârșitul săptămânii viitoare prima mască de protecție în România. Sunt mai multe companii interesate, noi sprijinim absolut toate companiile care doresc să facă acest lucru. Împreună cu Ministerul de Finanțe vom pune la dispoziție sprijinirea mediului de afaceri, credite preferențiale pentru asemenea tipuri de producție și cred că vom putea spune cât de curând că România începe producția de materiale esențiale, atât de măști și combinezoane, cât și de biocide, pentru că și ele sunt foarte necesare în acestă perioadă și evident, după trecerea crizei, pentru că economia trebuie să meargă", a declarat Virgil Popescu, în direct la B1 TV. 

De unde vor veni materialele necesare pentru producție

"Da, căutăm și am identificat în țară un producător de materiale, există în țară un producător de materiale care își poate dezvolta această capacitate de producție și produce integrat în producția proprie, în România, tot materialul necesar. Am identificat, suntem în discuții și când finalizăm această schemă, atunci vă vom spune că am reușit acest lucru", a completat ministrul. 

Citește și: Meghan Markle și Kate Middleton, întâlnire TENSIONATĂ. „Răceală" între cele două cupluri

Ia în calcul construirea unei fabrici pentru consumabile medicale?

"Luăm în calcul absolut orice scenariu, inclusiv repornirea unor fabrici închise, care pot ajuta la producția de materiale sanitare. Suntem în celulă de criză permanent și discutăm absolut toate scenariile. Dacă va fi nevoie de construcția unei capacități de producție o vom face, dacă va fi nevoie de rechiziționarea unei capacități de producție, o vom face și pe aceasta", a mai spus Virgil Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel