Fabio Wajngarten, şef al Secom, infectat cu coronavirus. S-a întâlnit cu Trump

Şeful serviciului de presă al lui Jair Bolsonaro, care a stat alături de preşedintele american Donald Trump, weekend-ul trecut, în timpul vizitei preşedintelui brazilian în SUA, este purtător al coronavirusului.

Fabio Wajngarten, şef al Secom (Serviciul de comunicaţii), s-a aflat la dineul oferit de Donald Trump lui Jair Bolsonaro sâmbăta trecută în Florida. Pe contul său de Instagram, el a postat o fotografie în care se afla alături de preşedintele american. Soţia sa, Sophie Wajngarten, a confirmat joi într-un mesaj de pe WhatsApp adresat părinţilor de la şcoala unde studiază fiul lor că soţul ei a fost contaminat.

"Soţul meu s-a întors ieri dintr-o călătorie în SUA şi a făcut testul pentru Covid, care s-a dovedit a fi pozitiv", a scris ea pe grup, potrivit cotidianului Folha de S. Paulo, scrie Agerpres.

Ulterior, preşedinţia braziliană a confirmat informaţia, precizând că a informat autorităţile americane şi că "toate măsurile au fost luate pentru a proteja sănătatea preşedintelui" brazilian.

60 de cazuri de infectare în Brazilia

În Brasilia, preşedinţia nu a dorit să confirme pentru France Presse informaţiile din presă potrivit cărora Jair Bolsonaro a fost şi el supus unui test pentru a determina dacă a fost contaminat de noul coronavirus. Brazilia a înregistrat 60 de cazuri de infectare până în prezent şi niciun deces, iar Jair Bolsonaro a declarat că gravitatea crizei a fost "supraestimată".

În replică, preşedintele american Donald Trump a declarat joi că nu este preocupat pentru că a fost expus la coronavirus în timpul dineului de sâmbătă seară de la clubul său din Mar-a-Lago, Palm Beach, Florida.

Trump: Nu sunt preocupat

"Permiteţi-mi să vă răspund astfel: nu sunt preocupat", le-a spus Trump ziariştilor cu prilejul unei întâlniri cu premierul irlandez Leo Varadkar în Biroul Oval, relatează Reuters.

El a mai spus că a auzit despre faptul că a fost expus odată cu prezenţa colaboratorului omologului său brazilian, dar a precizat că "nu am făcut nimic foarte neobişnuit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel