EXPLOZIE de infectări. Orban: S-A LĂSAT GARDA JOS!

Premierul României a făcut o nouă declarație vizavi de explozia de infectări, în cadrul ședinței Guvernului de joi, 1 octombrie.

La ședința Guvernului de joi, 1 octombrie, Ludovic Orban, le-a spus miniștrilor ce au unități de control în subordine că trebuie să pregătească un plan de acțiuni intensificate, dată fiind situația epidemiologică”.

„Toți miniștrii care aveți unități de control în subordine, vreau să pregătiți un plan de acțiuni intensificate astfel încât să asigurăm respectarea măsurilor de siguranță sanitară”, a declarat Orban.

Premierul a precizat că „ne confruntăm cu o creștere clară și obiectul nostru trebuie să fie limitarea numărului de cazuri. Va trebui să fim extrem de prezenți: un plan de control zilnic, o raportare zilnică. Din nou, simt că s-a lăsat garda jos. A scăzut gradul de conformare și în condițiile în care am permis aproape reluarea tuturor activităților în condiții de normalitate, există o creștere a interacțiunii sociale”.

Privind acest subiect, în încheiere, Ludovic Orban a mai declarat că „dacă nu asigurăm respectarea măsurilor de protecție, riscăm să crească nepermis de mult numărul de cazuri. Domnul ministru Tătaru și DSP-urile trebuie să fie extrem de implicate în aceste acțiuni, mai ales la nivelul spitalelor. Trebuie să avem liniile de apărare pregătite pentru orice situație”.

După apelul lui Orban, Nelu Tătaru a răspuns că „am pregătit, am și anunțat”, explicând ultimele acțiuni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel