Număr URIAȘ de infectări. Dr. Adrian Marinescu, propunere: Asta ar trebui!

Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Matei Balș din Capitală, a reacționat după publicarea bilanțului de astăzi, făcând și o propunere. 

„Sunt cifre comparabile, dar nu e echilibrul pe care ni-l doream. Dacă ne uităm pe grafice, sunt zonele unde avem cele mai multe infectări. Nu e numai situația concediilor clasice, sunt și alte zone. Numărul de infectări e mare, se selectează și procentul de 5% care ajung la terapie intensivă”, a spus dr. Adrian Marinescu la Antena3. 

Dr. Adrian Marinescu a mai precizat că transmiterea comunitară este clară. 

Adrian Marinescu, propunere

„Când se testează, există un procent semnificativ de testări la cerere, în ultimul timp. În imensa majoritate, sunt persoane asiptomatice care se testează din diferite considerente. De ce este important? Rata de pozitivitate diferă. Una e să testezi la nivelul focarelor, conform definiției de caz și să ai un procent mare, de 6% și altceva e să vorbești de testarea la cerere, a asimptomaticilor, când procentul e de 1%”, a mai spus dr. Adrian Marinescu. 

Astfel, medicul primar de la Institutul Clinic Matei Balș, este de părere că „ar trebui făcută o separare, pentru a putea avea o imagine de ansamblu”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel