Explozie de infectări cu coronavirus. Dr. Rafila: În fiecare săptămână dispare o comună din România

Sursă foto: Facebook Alexandru Rafila
Sursă foto: Facebook Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a vorbit despre numărul mare de decese cauzate de COVID-19, dar şi de creşterea numărului de infectări din ultimele zile. 

Medicul și deputatul PSD Alexandru Rafila a intervenit telefonic la România TV, unde a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus și tragedia prin care trece țara noastră:

„Suntem într-o perioadă când numărul de cazuri se stabilizează, însă ceea ce nu se va stabiliza în perioada următoare va fi numărul de decese, pentru că între un număr de cazuri crescut, pe care îl avem de aproximativ o săptămână, și vârful numărului de decese, există un anumit decalaj de 2-3 săptămâni. Eu mă aștept ca în perioada următoare să existe un număr mai mare de decese, din păcate, ăsta fiind lucrul care personal mă afectează extrem de tare. Se pare că unii din țară nu sunt deloc afectați de cele peste 2000 de decese care au loc săptămânal.

Partea preocupantă va fi legată de durata acestui număr extrem de mare, de peste 15.000 zilnice. Dacă o să avem acest tren 2-3 săptămâni de acum încolo, o să avem o problemă majoră, pentru că, în mod evident, sistemul de acordare a asistenței medicale va fi depășit, iar pacienții, atât ce infectați cu SARS-CoV-2, cât și cei cu alte patologii, nu vor avea unde să meargă (...). Tratamentul cu ambulatoriu trebuia organizat, încât presiunea pe spitale să nu fie la fel de mare ca și cea pe care o sesizăm acum (...).

Încă odată spun că e o indiferență legată de numărul imens de decese. În fiecare săptămână dispare o comună din România, mai mult de 2000 de persoane mor, nu cred că a mai existat așa ceva după al Doilea Război Mondial“, a conchis medicul Alexandru Rafila.

Lockdown în România. Tătaru: Dacă aș ști că ajung două săptămâni, da, dar nu ajung. Nu suntem în vârful valului 4

Invitat la Digi24, Nelu Tătaru, consilierul pe Sănătate al premierului Cîțu, a vorbit despre gravitatea valului 4 și despre instituirea unui nou lockdown: 

„Avem o lună octombrie grea, nu suntem în vârful valului 4. Încă avem o transmitere comunitară accentuată. Anul trecut făceam o analiză şi vedeam că 5% din cazuri ajung la Terapie Intensivă, anul ăsta vedem că în jur de 10% din cazuri ajung la Terapie Intensivă. Anul trecut spuneam că transmiterea se face exagerat de mult, dar nu putem vizualiza, anul acesta suntem în aceeaşi paradigmă, dar în condiţiile în care lumea priveşte cu mai multă relaxare”, a precizat consilierul pe Sănătate.

Posibilitatea unui lockdown de 2 săptămâni în România

„Dacă aş şti că ajung două săptămâni, da, dar nu ajung două săptămâni. Fiecare transmitere se află în diferite stadii de boală. În condiţiile în care nu suntem în 2020 şi nu rămânem la îndemâna lockdown-ului, avem nişte restricţii pe care le-am impus de anul trecut pe care nu le verifică nimeni şi nu ia nimeni măsuri dacă nu se respectă. (…) Avem şi foarte multă neimplicare în acest moment”, a mai spus Nelu Tătaru (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel