COVID-19, BOOM de infectări. Expert în sănătate: ”NU EXISTĂ un al doilea val”. Care e explicația

Un expert în sănătate de la Universitatea din Oxford spune că ”nu există un al doilea val”.

Marea Britanie nu intră într-un al doilea val de infecții cu coronavirus, iar numărul tot mai mare de cazuri este rezultatul unui număr de teste crescute și mai precise care detectează infecțiile în rândul persoanelor mai tinere, spun experții, potrivit DailyMail. Declarațiile vin în contextul în care secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a avertizat ieri că Marea Britanie ”trebuie să facă tot ce îi stă în putință” pentru a opri un al doilea val de infectări cu coronavirus, despre care a spus că începe să se întâmple în Europa.

Totuși, în timp ce cazurile cresc în mod clar în Marea Britanie, oamenii de știință au dat o perspectivă alternativă, spunând în schimb că persoanele mai tinere sunt cele care conduc infecțiile și sunt mai puțin susceptibile să se îmbolnăvească grav și să ajungă la spital sau să moară.

„În prezent, nu există un al doilea val. Ceea ce vedem este o creștere accentuată a numărului de persoane sănătoase care poartă virusul, dar care nu prezintă simptome. Aproape toți sunt tineri. Ele sunt observate deoarece în cele din urmă există un sistem larg de testare și urmărire națională.", a declarat profesorul Carl Heneghan, expert în medicină la Universitatea din Oxford.

Alte 1.295 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus ieri în Marea Britanie, iar numărul mediu de cazuri zilnice pentru ultima săptămână este acum de 1.339. În prezent, există doar 764 de persoane internate în spital cu Covid-19 în Marea Britanie, dintre care doar 60 sunt în terapie intensivă. Aceasta este o scădere bruscă de la un vârf de 19.872 de pacienți spitalizați pe 12 aprilie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel