EXPLOZIE de cazuri. Imbri: "Am CURAJUL să vă spun! Vă spun SIGUR". Urmează AVALANȘA?

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Medicul Emilian Imbri a vorbit despre explozia de cazuri de infectare cu COVID-19 în România, din ultimele zile. La ce se așteaptă și cât de îngrijorătoare este relaxarea măsurilor după 15 iunie.

Astăzi, în România, s-a înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri cu COVID-19 de la declanșarea stării de alertă și de la relaxarea restricțiilor.. În acest context, medicul Emilian Imbri a tras un semnal de alarmă. 

"În ultimele trei, patru zile, numărul celor care se internează a crescut, de la 18 - 20 de persoane zilnic, s-a ajuns la 35 - 40 de persoane. De subliniat este faptul că, la fel ca pe tot parcursul pandemiei, cazurile grave sunt rare și în ultimele două - trei zile nu mai sunt persoane în vârstă care sunt aduse de la căminele de bătrâni, ci vin persoane care se infectează prin infectare comunitară. Infectările se fac de la om la om! Din cauza relaxării pe care am avut-o, relaxare pe care anumite persoane au luat-o în serios, în sensul că s-au relaxat mai mult decât era cazul, motiv pentru care ne gândim că în următoarele zile s-ar putea să avem un număr mai mare de pacienți", a declarat Emilian Imbri, în direct la Digi24. 

"Intrăm ușor într-o mică stare de alarmă"

"Pacienții în Spitalul Victor Babeș au ajuns la 300, internați în spital. Eu spunem acum câteva săptămâni că un 300 e îngrijorător, iar când ajungem la 350, 380, deja începem să intrăm ușor într-o mică stare de alarmă. Nu ne speriem, pentru că suntem pregătiți acum și sigur, urmează măsurile pe care trebuie să le luăm rapid și asta înseamnă: rechemat personal din concediu, pentru că după trei luni, le-am permis să se întoarcă la familii", a completat el. 

Când am mai avut atât de multe cazuri într-o zi

"Cam după o lună de la declararea stării de pandemie au început să apară cazurile în număr atât de mare. Atunci când la noi în țară de vorbea de un urcuș. Eram încă în urcare, apoi a urmat un platou, apoi o coborâre, clar coborâre...iar de câteva zile am ajuns din nou la creștere. Sigur, zilele viitoare vor arăta dacă mai creștem în continuare sau nu. Mă aștept la o creștere în perioada următoare. Vă spun sigur, este o ușoară îngrijorare", a spus Emilian Imbri.

Să ne așteptăm ca, odată cu relaxarea din 15 iunie, să crească numărul de cazuri

"Am curajul să vă spun că trebuie să ne așteptăm la acest lucru. De ce spun că am curajul, pentru că pentru mine e simplu să fac o evaluare. Într-adevăr, mă aștept ca odată cu redeschiderea spațiilor interioare, să crească numărul de cazuri să fie mai mare și să avem mai mulți internați. Acum, să știți că nu mă aștept la o avalanșă, nu mă aștept la o explozie! Mă aștept la o creștere treptată și sper să ne încadrăm și să facem față cu numărul de paturi pe care-l avem", a încheiat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel