EXPLOZIE cazuri Covid-19. Orban anunţă noi măsuri şi CONTROALE

AGERPRES
AGERPRES

Ludovic Orban şi Marcel Vela au organizat, sâmbătă dimineaţa, o videoconferinţă cu prefecţii şi alţi şefi de instituţii în contextul creşterii alarmante a cazurilor de infectare cu Covid-19.

"Scopul principal al acestei şedinţe este acela de a îmbunătăţi coordonarea între instituţii şi de a creşte eficienţa măsurilor pe care le luăm şi a acţiunilor de control pe care le organizăm. Este clar că există zone şi activităţi unde ne confruntăm cu o încălcare mai gravă a regulilor şi unde există riscuri majore pentru sănătatea cetăţenilor.

Va trebui să concentrăm toate eforturile noastre în primul rând către aceste zone, astfel încât să putem fi eficienţi. (...) Cei care nu respectă regulile vor fi sancţionaţi în conformitate cu prevederile legii. Este clar că avem o creştere a numărului de cazuri iar aceasta ne indică, printre zonele prioritare, centrele urbane, de asemenea e clar că pe litoral sau în staţiunile montane sau în alte zone există încălcări semnificative ale regulilor.

În ceea ce priveşte zonele care trebuie controlate cu prioritate, comerţul - solicit orientarea controalelor în supermarketuri, în pieţe - cu precădere în cele închise sau semiînchise. De asemenea, cred că va trebui să controlăm şi târguri, bâlciuri, chiar dacă se organizează în aer liber. Transportul public - aici în Bucureşti e foarte important să asigurăm respectarea regulilor în metrou. Sunt sute de mii de beneficiari zilnic, riscul de transmitere în cazul în care nu sunt respectate regulile este foarte mare. Din cauza asta avem nevoie de o prezenţă constantă în metrou pentru a asigura respectarea regulilor", a declarat, la începutul şedinţei, Ludovic Orban. 

Premierul a atras atenţia şi asupra teraselor. "Sunt terase de fiţe unde nu se respectă regulile", a subliniat Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel