EXCLUSIV  Expertul în sănătate publică Ioana Stăncel a avut Covid-19: Sunt pro-vaccinare, dar acum nu mă pot vaccina

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Expertul în sănătate publică Ioana Stăncel a vorbit pentru DC News despre experiența cu Covid și despre vaccinare.

Expertul în sănătate publică Ioana Stăncel a fost diagnosticată cu Covid-19 la finalul anului 2020. A trecut cu bine peste boală aproape de mijlocul lunii noiembrie și a făcut vaccinul antigripal în luna decembrie. Din acest motiv, rândul ei la vaccinarea anti-Covid-19 este în februarie.

Despre experiența cu Covid-19, dr. Ioana Stăncel a declarat pentru DC News că „boala am dus-o foarte ușor. Am făcut și exerciții de respirație, nu m-am lăsat doar pe tratament. Tratamentul l-am făcut din timp, m-am ținut de el. Am avut și o atitudine foarte pozitivă, am zis că nu poate să mi se întâmple așa ceva. Dacă n-a fost invitat (n.red. noul coronavirus), n-are ce să caute! Și a plecat!”.

Ioana Stăncel: Îmi pare rău că nu mă pot vaccina acum 

În continuare, așteaptă să se vaccineze pentru noul coronavirus cu gândul că „este o oportunitate să ne întoarcem la *noul normal*.”

Mie îmi pare rău că în contextul acesta, nu mă pot vaccina acum. M-aș fi vaccinat acum. Sunt pro-vaccinare, este un vaccin care a trecut toate etapele studiilor clinice, este sigur în contextul dezvoltării. Este o oportunitate pentru noi că avem acces și că s-a dezvoltat.”, ne-a spus medicul Ioana Stăncel, atrăgând atenția asupra faptului că „vaccinul anti-Covid-19 a fost dezvoltat atât de repede pentru că am mai avut epidemiile cu SARS și MERS în anii anteriori.”

„Tehnologia de secvențiere genetică și de producere a unui vaccin pe bază de ARN mesager era dezvoltat, acum doar s-a particularizat la genomul virusului. Este o oportunitate că putem să ne vaccinăm, este singura soluție prin care ne putem întoarce la noul normal.”, a completat expertul în sănătate publică. 

De asemenea, medicul Ioana Stăncel a adăugat că „la mine încă nu a ajuns lista de priorități pentru că nu lucrez în sector clinic, ci de sănătate publica - administrație publică centrală”. Imediat ce se va întâmpla, Ioana Stăncel spune se va vaccina. Momentan, încă are anticorpi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel