Experţii FMI şi autorităţile din Republica Moldova au demarat discuţiile pe marginea bugetului de anul viitor

Experţii Fondului Monetar Internaţional au demarat discuţiile cu Republica Moldova pe marginea bugetului pe anul 2020, arată un comunicat al instituţiei financiare internaţionale. 

'Felicităm autorităţile pentru că au luat măsuri decisive pentru a avansa reformele. În ultima săptămână am avut discuţii constructive cu privire la recentele evoluţii economice şi politice pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice şi fiscale. În acest scop, misiunea a demarat discuţiile cu privire la priorităţile şi finanţarea pentru bugetul pe 2020.

Discuţiile cu privire la măsuri şi reforme pentru a sprijini pachetul de măsuri în domeniul politicii fiscale pentru 2020 vor continua şi în perioada următoare, inclusiv la următoarele reuniuni anuale FMI-Banca Mondială care vor avea loc la Washington', se arată în comunicatul publicat la finalul vizitei misiunii FMI.

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional, condusă de Ruben Atoyan, s-a aflat în vizită de lucru la Chişinău în perioada 2-8 octombrie 2019. În luna noiembrie 2016, FMI şi Republica Moldova au convenit un program pe trei ani în valoare de 178,7 milioane de dolari, după ce negocierile au fost întrerupte de scandalul de corupţie în valoare de un miliard de dolari care a aruncat ţară în criză", informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel