Experții confirmă: Unele măști au CIPURI. Care e rolul lor

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Pandemia de Coronavirus a amplificat teoriile conspirației. Una dintre ele susține existența unor cipuri în măștile de protecție. 

Experții confirmă că unele modele de măști au cipuri, dar susțin că ele nu au rolul de a spiona, ci au un scop practic. Tehnologia este folosită pentru a stabili de câte ori sunt spălate măştile reutilizabile, scrie Le Parizien.

De la începutul crizei, o companie franceză comercializează măşti pentru profesionişti echipate cu un cip RFID, cunoscut pentru faptul că a ”revoluţionat” industria, fiind folosit pentru cardurile de credit sau încorporat în etichetele de la îmbrăcăminte.

Odată activat, cipul RFID ”transmite datele sale de identificare prin antenă […]. Informaţiile sunt apoi preluate şi procesate în baza de date corespunzătoare: nume, preţ, stoc, validitate”, explică specialiştii, conform Mediafax. 

Practic, un cip RFID ţine locul unui cod de bare şi permite ”scanarea a sute de etichete simultan, chiar în prezenţa obstacolelor şi până la zece metri distanţă”. 

Tipul de cipuri din magazinele Decathlon

Astfel de cipuri sunt frecvent folosite de magazinele Decathlon din toată lumea, unde clienţii trebuie doar să pună obiectele pe care le doresc într-un coş, iar acestea sunt identificate cu ajutorul cipului şi preţul final este afişat pe un ecran.

În ceea ce priveşte măştile cu cipuri încorporate, utilizatorii cipurilor spun că acestea au scopul de a urmări masca şi nu persoana care o utilizează. UBI Solutions a integrat cipuri RFID, precum şi un QRcode astfel încât utilizatorul să poată ”controla numărul de spălări cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone” și astfel să nu fie depăşită limita pentru care sunt certificate.

Compania, care se adresează profesioniştilor, a dezvoltat deja acest sistem pentru lenjeria de pat în spitale.

”Scopul acestei tehnologii nu este de a urmări acţiunile indivizilor sau de a le atinge libertăţile. Masca este urmărită şi nu utilizatorul. Nu există nicio legătură între identitatea purtătorului de mască şi mască”, a explicat preşedintele UBI, lider european în domeniu.

Rudy Reichstadt, fondatorul Conspiracy Watch, subliniază că ”Există teorii că cineva urmăreşte să controleze populaţia, să ne geolocalizeze sau să iniţieze o fază de transhumanism. În unele teorii unii vor să ne otrăvească. Aceste cipuri ar fi folosite pentru a ne injecta cu otravă care ne-ar modifica facultăţile intelectuale. Există tot felul de fantasme în spatele acestor cipuri”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel