Experții au decis: cum se ia coronavirusul prin aer. ”Asta e trista realitate!”

coronavirusul în aer liber
coronavirusul în aer liber

Toți experții sunt de acord că riscurile de contagiune a coronavirusului sunt mult mai mici în aer liber decât în ​​interior, dar chiar și așa, acest risc nu este eliminat.

BBC a publicat un raport în care explică care sunt aceste riscuri și ce posibilități există de a contracta virusul afară. În aer liber este mai sigur, deoarece aerul însuși dispersează și diluează virusul și ajută la evaporarea picăturilor în care este transportat. Nu doar aerul: razele solare UV ucid sau cel puțin ar trebui să poate face acest lucru cu orice virus.

Dar în aer liber protecția nu este 100%: un studiu din China a arătat că o conversație între două persoane, timp de 15 minute față în față, este suficientă pentru a transmite coronavirusul. Dacă cineva este infectat, îl eliberează prin respirație și, mai ales, prin tuse.

Picăturile vor cădea rapid la pământ, dar pot ajunge la mucoasele ale altor persoane dacă sunt la mai puțin de doi metri distanță. În plus, persoana infectată eliberează și particule mai mici, numite aerosoli, dar acestea ar trebui să se disperseze rapid în exterior. De aceea, pericolul este scăzut atunci când întâlnim o persoană, deoarece trece foarte puțin timp pentru a exista contagiune.

Cath Noakes, consilier al guvernului britanic, spune că „nu vrem ca oamenii să se teamă să se intersecteze pe stradă”.

Potrivit lui Noakes, cineva ar trebui să tușească direct și să inhalați la momentul nepotrivit pentru a avea loc o contagiune. Pe de altă parte, dacă acest contact este prelungit în timp, pericolul crește: „Trista realitate este că cel mai mare risc al tău vine de la oamenii pe care îi cunoști”, spune el.

Și ce se întâmplă în spații semi-închise, cum ar fi o stație de autobuz sau o piață de vechituri? Riscul crește atâta timp cât aerul ”nu se mișcă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel