Vaccinul AstraZeneca pe care nu-l mai vor anumite țări, dorit de experții din Cehia

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Experţi din Republica Cehă au recomandat să fie cumpărate vaccinurile produse de AstraZeneca de la acele ţări care au decis, din motive de precauţie, să întrerupă administrarea acestui ser.

Guvernul ceh, după consultarea cu experţii sanitari, a considerat că nu este necesar să întrerupă administrarea acestui vaccin până când Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) nu va termina să elucideze dacă serul este sau nu asociat cazurilor de tromboză survenite la circa 30 de persoane, informează  publicaţia iDnes citată de EFE, potrivit Agerpres.

"Vaccinul este de calitate iar eu l-am folosit să mă vaccinez", a declarat Martin Balík, şeful Secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul General din Praga.

În declaraţii acordate iDnes, el a făcut apel guvernului ceh să cumpere "cât mai repede" loturi cu acest vaccin din acele ţări care nu doresc să-l mai administreze.

Republica Cehă, cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de contagieri din ultimele două săptămâni, cu 1.572 de cazuri la 100.000 de persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel