SECRETUL Spitalului ”Victor Babeş” din Timişoara. Virgil Musta, detalii din culise

Medicul Virgil Musta a vorbit despre pandemia de COVID-19 în România, dar și despre cum putem combate virusul.

Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş" din Timişoara, a vorbit despre noul bilanț al infectării cu COVID-19 în România. 

"Noul bilanț intră cumva în logica evoluției epidemiei la noi în țară, pentru că pe de-o parte și capacitatea noastră de testare este mai mare, pe de altă parte și numărul de cazuri e mai mare și proporțional vor crește și decesele. Noi încă stăm bine, raportat la evoluția pandemiei în alte țări, în care în această perioadă de timp apăreau mult mai multe cazuri de infectare și de decese. Atât proporția deceselor este bună, se menține sub 4%, cât și cea a numărului de cazuri, pentru că practic suntem sub control. Sistemul de sănătate nu este încă sufocat", a declarat Virgil Musta, în direct la B1 TV. 

Secretul Spitalului ”Victor Babeş” din Timișoara

În ceea ce privește vaccinul împotriva COVID-19 și secretul combaterii coronavirusului în spitalele din Timișoara, în condițiile în care niciun medic nu a fost infectat, iar rata de vindecare a pacienților este mare, medicul Virgil Musta a răspuns:

"Avem zero medici infectați cu COVID-19. Noi am prevăzut din timp această situație epidemiologică și am luat măsurile dinainte de a începe epidemia, ne-am reorganizat din punct de vedere structural și funcțional clinica, am reorganizat programul medicilor și ne-am aprovizionat cu echipamente de protecție pentru a ne proteja cât se poate de mult. În plus, am făcut exerciții permanent pentru a învăța cum să ne dezbrăcăm și decontaminăm ca să nu existe riscul de a ne infecta în aceste momente. Avem proceduri pentru fiecare act medical pe care-l facem și încercăm să le respectăm cât putem de mult", a completat el. 

În ceea ce privește vaccinul despre care vobește profesorul Virgil Păunescu, medicul Musta a spus că "procesul este unul lung, proces în care trebuie să demonstrezi că vaccinul nu are reacții adverse asupra organismului și abia apoi poți să-l scoți pe piață", a adăugat Virgil Musta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel