Urmărește emisiunea live


Exemplu bun de urmat: Într-un sat locuiesc numai 2 oameni, care insistă să poarte mască de protecție

Țara Făgărașului, o zonă de poveste în mare parte nederanjată de mâna omului
Țara Făgărașului, o zonă de poveste în mare parte nederanjată de mâna omului

Doi bărbați oferă un exemplu bun de urmat pentru toți cei care refuză să respecte măsurile de prevenire a infectării cu Sars-Cov-2.

În contextul în care mulți oameni, sfidează măsurile impuse de către autorități pentru prevenirea creșterii numărului de infectări cu COVID-19, doi italieni respectă cu strictețe recomandările. Giovanni Carilli și Giampiero Nobili  sunt singurii locuitori dintr-un cătun italian, dar poartă mască de protecție și respectă distanțarea socială atunci când se întânesc. Fac asta chiar dacă nu au vecini și rareori părăsesc localitatea lor izolată Nortosce, potrivit CNN.

Situat în provincia Perugia, în Umbria, popular printre turiști, Nortosce se află deasupra unui defileu stâncos din Valea Nerina, la o altitudine de 900 de metri, accesul în localitate fiind destul de anevoios. Dar, în ciuda izolării lor, nici Carilli, în vârstă de 82 de ani, nici Nobili, în vârstă de 74 de ani, nu se simt protejați față de virusul care a ucis aproape 37.000 de oameni în Italia.

„Sunt speriat de virus. Dacă mă îmbolnăvesc, sunt singur, cine s-ar îngriji de mine? Sunt bătrân, dar vreau să mai trăiesc, să am grijă de oile mele, de vița de vie, de stupi și livadă. Îmi place viața”, spune Carilli.

În prezent, italienii trebuie să respecte o distanță socială de un metru, iar măștile sunt obligatorii în toate spațiile publice, atât în ​​aer liber, cât și în interior, cu excepția locuințelor. Bărbații ar putea să nu poarte mască din moment ce sunt doar doi oameni într-un sat întreg. Totuși, Carilli și Nobili susțin că acoperirea feței reprezintă o chestiune de bun simț, atunci când toată lumea trebuie să o facă pentru a-i proteja pe ceilalți de o posibilă infectare cu Sars-Cov-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel