EXCLUSIV  Evenimentul anului. Protestatar celebru, prezent după o lungă absență - Foto

Nu știu să-l descriu tehnic, tocmai de aceea am lăsat ziua de sâmbătă specialiștilor care au apreciat manevrele grele, descrierile tehnice. Pot să spun doar atât despre BIAS: că este evenimentul anului. Am fost cu zeci de mii de oameni pe Aeroportul Băneasa. Nu ne-a chemat nimeni. Și totuși, copii, părinți, bătrâni, cu toții au fost acolo. Cu toții priveam cerul și spectacolul făcut de cei mai buni piloți. Am admirat ceea ce au făcut Polonia, Turcia, fără a subestima vreo clipă piloții români, de-o valoare inestimabilă. 

În mulțime, mi-a făcut plăcere să văd tricolorul României. Anul acesta, putem spune că BIAS a fost dedicat Centenarului. Toți cei prezenți au pomenit anul special ce este 2018 pentru România. Mi-a făcut plăcere să aud limba română amuzant de stâlcită a reprezentantului Turciei. 

Oamenii nu au stat doar pe platforma aeroportului, ci și în afară, pe spațiul verde de lângă șosea, la terase în complexul comercial, pe spațiul verde din complex. Nu m-aș fi așteptat niciodată să mergem atât de mulți oameni, deși știam experiența anilor anteriori, în același loc. Fără culori politice, fără diferența de vârstă, fără niciun fel de acțiune de protest, fără nemulțumiri, ci doar privind cu admirație munca unor oameni pentru care cuvântul extrem încă nu și-a atins limita. 1.500 de km/h este pentru noi ceva inimaginabil, iar pentru ei pare o joacă. Una ce înseamnă mult efort și multă pasiune. 

(w670)

(w670)

Revenind la protestatarul despre care vă vorbeam, este vorba despre cel cunoscut ”Stegarul Dac”. El a fost prezent la BIAS ca întotdeauna de-o simplitate incredibilă. Cât am stat la eveniment, câteva ore, el a ținut tricolorul României ridicat deasupra oamenilor. Pe 32 de grade Celsius, într-o zonă deschisă, în care mulți dintre cei prezenți au rezistat cu greu căldurii, el a ținut ridicat drapelul. Pentru mine, a fost un efort de apreciat. 

(w670)

Tricolorul pe care l-a ridicat deasupra noastră, a tuturor, a însemnat, simbolic- încă o dată, că, dincolo de clasă socială, opinii politice, economice și sociale și de tot felul- România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel