Evaluare națională 2021 - BAC 2021. Ministrul Educației, anunț pentru elevi. Ce MATERIE va intra în programă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul despre tematica de examen pentru evaluarea naţională şi bacalaureat.

"Atâta vreme cât elevii, părinţii, profesorii solicită ca examenele naţionale să fie susţinute la datele planificate, să fie susţinute cu prezenţă fizică, dacă nu corelezi măcar tematica de examen cu realităţile acestui an, ar însemna să negi evidenţele şi să spui că nu a fost nici un fel de problemă. Tematica de examen pentru evaluarea naţională şi bacalaureat va fi adaptată la realităţile acestui an. Iar această adaptare va fi luată în modul cel mai obiectiv şi profesionist cu putinţă şi mai cu seamă va fi anunţată din timp. Pentru că deja elevii care susţin examenele naţionale trebuie să cunoască ce vor avea ca tematică la examenele naţionale", a declarat Sorin Cîmpeanu, în direct la B1 TV.

"Sunt convins că vom aproba această ordonanţă"



În plus, ministrul a menţionat că a promovat în şedinţa de guvern de miercuri, în primă lectură, Ordonanţa de Urgenţă pentru introducerea acestui pachet de măsuri remediale care vizează recuperarea pierderilor generate de predarea on-line, de accesul deficitar la tehnologie sau la internet.

"Săptămâna viitoare, înainte de începerea şcolilor, sunt convins că vom aproba această ordonanţă, deci, să creăm cadrul să asigurăm resursele necesare. Am luat măsura extinderii perioadei în care elevii îşi pot încheia situaţia şcolară pe primul semestru, până la 8 săptămâni de la revenirea în şcoală. Am luat măsura reducerii numărului de note necesar încheierii situaţiei şcolare de la trei, patru, cinci note la două note minim", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel