Evadare din CARANTINĂ. Situație tensionată la un centru special amenajat

Un tânăr aflat în carantină a încercat să fugă pe fereastră dintr-un centru de carantină amenajat în Buşteni.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia au deschis un dosar penal în cazul unui tânăr de 36 de ani, care a încercat să fugă dintr-un centru de carantină amenajat în Buşteni, el fiind prins de jandarmi după ce a ieşit pe fereastra imobilului.

"La data de 23.03.2020, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia au fost sesizaţi despre împrejurarea că, la data de 21.03.2020, în jurul orei 21,30, jandarmii care executau misiunea de asigurare a pazei persoanelor aflate în carantină la un centru special amenajat în Buşteni, judeţul Prahova, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19, au constatat că un bărbat în vârstă de 36 de ani din Ploieşti, aflat în carantină de câteva zile în centrul respectiv, a escaladat fereastra de la parterul clădirii şi a pătruns în curtea interioară a imobilului, încercând să părăsească în fugă perimetrul centrului. Persoana respectivă a fost interceptată de jandarmi şi a fost condusă în spaţiul ce-i fusese anterior repartizat, fiindu-i reamintite obligaţiile pe care aceasta trebuie să le respecte pe timpul carantinei", se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Alt caz, la Sinaia

Pe data de 18 martie, în jurul orei 13,10, poliţişti din Sinaia s-au deplasat, în urma primirii unui apel telefonic, la domiciliul unei persoane care s-a întors recent din străinătate şi care nu a respectat obligaţia de autoizolare la domiciliu impusă de Poliţia de Frontieră.

Din actele procedurale efectuate în cauză a reieşit că persoana respectivă, un bărbat în vârstă de 68 de ani, a revenit în România pe 17 martie, iar la efectuarea formalităţilor de intrare în ţară a completat pe Aeroportul "Henri Coandă" din Otopeni un formular tipizat, prin care făcea cunoscut că nu acuză stare specifică gripei ori altor afecţiuni, fără a fi înştiinţat de vreo autoritate că are obligaţia autoizolării la domiciliu.

În acest context, el a părăsit pe 18 martie domiciliul şi s-a deplasat la un magazin pentru a se aproviziona cu alimente, soţia sa rămânând acasă, împrejurare care a determinat un vecin să anunţe Poliţia. Şi în acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel