EXCLUSIV  Europarlamentare 2019: USR - PLUS, efectul Oprescu. Decizii controversate care arată starea justiției

Cioloș - Barna
Cioloș - Barna

Jurnalistul Val Vâlcu face o paralelă între situaţia prin care a trecut USR-PLUS, alianţă a cărei candidatură la europarlamentare a fost blocată iniţial de către BEC, decizie care a fost infirmată, ulterior, de instanţă, cu o situaţie similară petrecută în anul 2008 în cazul candidaturii lui Sorin Oprescu. 

Candidatura lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei a fost invalidată în anul 2008, din cauza unor presupuse nereguli descoperite la lista de semnături de susţinere. Ulterior, instanţa i-a dat dreptate, iar acest lucru nu a făcut decât să-l facă cunoscut pe Oprescu. Acesta s-a victimizat şi, astfel, a atras atenţia asupra sa. Acelaşi lucru îl invocă, acum, şi cei de la USR-PLUS, că nu sunt lăsaţi să candideze, că li se pun piedici etc... 

Interesant este faptul că decizia în primă instanţă a fost tot a reprezentanţilor justiţiei, judecătorii din cadrul Biroului Electoral Central. Ori asta arată care este starea justiţiei din România, cu decizii controversate luate de instanţe diferite în aceeaşi cauză. Decizia judecătorilor BEC a fost greşită, de vreme ce instanţa a infirmat, ulterior, decizia lor fără a se aduce probe sau elemente noi, ci verificând exact aceleaşi documente, apreciază Val Vâlcu.

Cei de la USR-PLUS vor profita de acest lucru şi, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Sorin Oprescu, vor insista că s-a încercat blocarea lor, victimizându-se şi, astfel, atrăgând atenţia asupra lor. 

Vezi şi: USR-PLUS, decizie în justiție privind candidatura

Lista cu ”ținte” a lui Onea. Vlad Cosma: Vă dau o exclusivitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel