Europarlamentare 2019. Majoritatea ungurilor doresc o schimbare la vârful Uniunii Europene

Un procent de 81% dintre unguri au exprimat ''critici nimicitoare'' faţă de conducerea Uniunii Europene şi nemulţumirea faţă de maniera în care blocul comunitar a gestionat problema migraţiei, indicând în acelaşi timp dorinţa pentru o schimbare, relevă un sondaj realizat de Fundaţia Szazadveg înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai din Ungaria, transmite miercuri MTI.

Şapte din zece respondenţi au spus că sunt extrem de nemulţumiţi de modul în care Bruxellesul a gestionat criza migraţiei, cea mai dificilă problemă europeană din ultimii ani, în timp ce 26% dintre unguri susţin contrariul. Acelaşi sondaj arată că 51% dintre cetăţenii ungari cu drept de vot au declarat că sprijină alianţa de guvernare formată din formaţiunile Fidesz (conservator) şi KDNP (creştin-democrat), în timp ce Coaliţia Democratică (DK, stânga) ar urma să obţină 11% din sufragii la scrutinul europarlamentar din 26 mai.

Partidul naţionalist Jobbik ar urma să obţină 9% din voturi, alianţa MSZP (socialist) - Parbeszed 7% din sufragii, iar mişcarea Momentum 6% din voturi. Formaţiunea ecologistă LMP este creditată cu 3% din intenţiile de vot, în timp ce 7% dintre respondenţi sunt indecişi. Sondajul a fost realizat în perioada 8-10 mai pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de cetăţeni ungari cu drept de vot, selectaţi aleatoriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel