Etape Vaccinare anti COVID-19. Valeriu Gheorghiţă, anunţ. Cum se împart vaccinurile

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre campanie de vaccinare anti COVID-19.

În cadrul evenimentului de primire al vaccinului împotriva COVID-19 în România, Valeriu Gheorghiță a vorbit despre campania de vaccinare:

„Această tranșă simbolică este alocată pentru personalul medico-sanitar din primele zece unități, din linia întâi, implicate în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Mă bucur să constat că există atâta interes, că există dezbatere publică, toate aceste lucruri ne obligă și ne motivează să asigurăm o demarare a campaniei de vaccinare în condiții cât se poate de sigure. Toate aceste activități sunt perfect sincronizate și în acord cu ce se întâmplă în restul țărilor membre ale Uniunii Europene.

Este un efort logistic fără precedent, suntem pregătiți să demarăm campania de vaccinare împotriva COVID-19 în condiții de siguranță, într-un mediu favorabil, într-un mediu de normalitate, pentru ca fiecare cetățean, în final, să aibă acces la vaccinare în momentul în care își va dori acest lucru.

Avem o strategie de vaccinare în care sunt prevăzute cele trei etape, prima este cea adresată personalului medical și personalului din sistemul social, în etapa a doua este vaccinată populația la risc și persoanele care deservesc activități esențiale și în etapa a treia vorbesc de vaccinarea populației generale. Astăzi, în prima zi de Crăciun, se concretizează speranța noastră, aceea că vom avea o modalitate sigură și eficientă de a pune capăt acestei pandemii care ne-a schimbat viața.

Trebuie să înțelegem că printr-un efort internațional,o colaborare fără precedent, astăzi suntem martorii unui progres științific, prin care un vaccin a dovedit că îndeplinește toate standardele și că putem să începem campania de vaccinare din 27 decembrie.“

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fguv.ro%2Fvideos%2F414166326593271%2F&show_text=false&width=560" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel